889 Evennaaste – 't Scheldt

889 Evennaaste

DISCRIMINATIE?
Een belastingsinspecteur vulde mijn belastingsbrief in. Hij vroeg ‘Iemand ten laste?’ en ik antwoordde: ‘Ja, 3 miljoen Walen en 2 miljoen allochtonen’.
Hij bekeek me vragend maar wilde er geen rekening mee houden.
***
Wanneer de spade werkt blinkt zij
***
MISS WORLD
De 21 jarige Kseniya Sukhinova, Miss Rusland, is zaterdagavond in Johannesburg tot Miss World gekroond.
Het mooie blondje is afkomstig uit Siberië. Naar het schijnt is Martin Heylen naarstig bezig al zijn filmbeelden na te speuren. Misschien heeft hij haar onverwacht gefilmd en indien niet… gaat hij Terug naar Siberië.
Jacob Corneel
***
De naarstigheid verbant de duivel
***
GEERT LAMBERT
Geert Lambert opnieuw voorzitter Vl Pro. Het particulleke ‘Vlaams Progressieven heeft Geert Lambert herkozen tot voorzitter. De enige voorwaarde was dat hij geen kilo’s mocht bijkomen want als hij dezelfde breedte en diepte zou terugkrijgen zoals vroeger, dan zag men geen enkel ander partijlid meer wanneer men een groepsfoto van de hele partij zou nemen met de voorzitter op de eerste rij.
***
Men zoekt het schaap om zijn wol
***
MARK RUTTE
Mark Rutte is de ‘leider’ van de Nederlandse liberalen, de VVD. In een nieuwe beginselverklaring bekent de VVD zich tot de ‘joods-christelijke’ traditie. Op de vraag ‘Wat is er joods aan die traditie?’, antwoordde hij: ‘Oh, dat kan ik uitleggen! De christelijke traditie bestaat bij gratie van de traditie die eraan voorafging. De christelijke waarden wortelen allemaal in die joodse traditie. Die twee geloven onderscheiden zich fundamenteel van bijvoorbeeld het islamitische geloof. Uit het joods-christelijke gedachtengoed komt de scheiding tussen kerk en staat voort en het concept vergeving. Vergeving tref je in de islam niet aan’.
Over de uit de regering geschopte PvdA-minister Ella Vogelaar zei Mark Rutte: ‘Zij was zo warrig dat ze in de islam een waardevolle basis van onze traditie meende te zien. Ze stelde vast dat de islam nu eenmaal invloed heeft op onze cultuur. Voor zo ver dat gaat om couscous eten, vind ik het allemaal prima. Maar het kan niet zo zijn dat wij concessies doen op basiswaarden, zoals de gelijkwaardigheid van vrouwen of homo’s. Er zijn overeenkomsten, maar die punten zitten al in de joods-christelijke traditie. Daar heb ik de islam niet voor nodig’.
Misschien kunnen de Nederlandse liberalen kontakt nemen met Bart Somers en de Open VLD? Die kunnen hier nog wat van opsteken en de Nederlandse liberale partij is aanzienlijk groter dan de groep van Bart Somers
***
Vroeg begonnen, veel gewonnen

HIER TEKST PLAATSENZALIGE KERST
Wij wensen onze lezers een Zalig Kerstfeest.
***
Aan Gods zegen is alles gelegen
***
PRETTIG NIEUWJAAR
Een goede gezondheid én meeval voor 2009 wensen wij al onze lezers.
***
Geluk baart druk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *