888 Vava – 't Scheldt

888 Vava

Stel je voor, je organiseert een braai bv. voor je verjaardag op een willekeurige dag in april (de lente komt eraan), je gooit enkele frisogende forellen op de rooster en plotsklaps duikt daar een stel ongenode gasten op: het blijkt een overvalcommando van het ‘Centrum voor rassismeverspreiding enz… te zijn! Op hete(r)daad betrapt: gastronomische verheerlijking van Führers Uitverkoren Schotel.
De tipgever-infiltrant van dienst (voor de gelegenheid uitgedost in zijn beste SS-uniform – made in London byPeter Wing) heeft zijn werk goed gedaan.
Tot overmaat van ramp staat een belangrijke feestneus juist enkele frivole ganzenpasjes uit te proberen op maat van ‘Die Forelle met als bezwarende omstandigheid een glas gesuikerde (!) RieslingSylvaner in de opgeheven rechterhand!
Overigens, de bratwursten, sputterend in hun eigen varkensvet, zijn ook al niet bepaald kosjer te noemen en de genodigden die zich uitsluitend houden aan de vegetarisch schotels zullen ook aardig wat eloquentia aan boord moeten hebben om zich eruit te lullen. Afin, heel het gezelschap wordt afgevoerd op basis van een per(s)verse nieuwe wet op het ‘Openlijk in groep en onder verdachte omstandigheden met mogelijk provocatieve bedoelingen Forellen te nuttigen ter eventuele nagedachtenis van de genaamde Adolf Hitler, wel bekend’.
Alleen een zekere Bart de Zwever werd ongemoeid gelaten door zich tijdig en uitdrukkelijk culinair te distanciëren door inderhaast en stiekum zijn vette vis achter de rododendron te sodemieteren en demonstratief een politiekcorrecte zure haring binnen te spelen.
Nu, wat mij betreft, ik hou me in de toekomst aan ecologisch verantwoorde paling in het groen (en neem er dus de banbliksems van Gaia dan maar bij), want ik ben er niet op uit om een jaar lang met een elektronische enkelband rond te lopen.
Wat trouwens die enkelband betreft, verplicht men de Derde Reich-nostalgici niet beter om het pad op te gaan met een Hakenkruisarmband? Dit als publieke stigmatisatie zoals dat in duistere tijden wel gebeurde met de Davidsster voor de joden. Maar het mag natuurlijk ook een forel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *