888 Parkeren – 't Scheldt

888 Parkeren

De stad Antwerpen heeft met het sinds enkele jaren opgerichte parkeerbedrijf Gapa een contract afgesloten van vijf jaar. Dit parkeerbedrijf kreeg van de stad een aantal politie-agenten geleend (verhuurd?) zodat aan het geheel een legaal karakter werd gegeven.
De VDAB zorgde voor goedkope verplicht-tewerkgestelden die geen boetes mogen uitschrijven maar wel retributies. Het bedrag blijft hetzelfde: € 20…
Aan buitenlandse toeristen worden minder retributies uitgeschreven. Hun auto wordt dan zonder pardon weggesleept door een depannagebedrijf…
Antwerpen, gastvrije stad?
Dat was ooit zo, maar is nu verleden tijd.
Voor de autotoerist werd Antwerpen de duurste stad van Vlaanderen. De horeca zag haar inkomsten met 30 % verminderen. Er zijn immers voldoende goede restaurants met gratis parkeerruimte buiten de stad.
De stadskern is intussen uitgebreid tot Antwerpen-Zuid, het Kiel en de randgemeenten…
De voormalige drukbezochte Antwerpse winkelstraten lijden fel onder het Wijnegem Winkelcentrum. Daar kunnen de klanten gratis parkeren. Door die dienstverlening hoeven de prijzen van de goederen zelfs niet concurrentieel te zijn.
Bezoekers uit Herentals, Mol en de Voorkempen blijven weg omdat men bij elk autobezoek aan Antwerpen rond de 10 euro parkeergeld moet rekenen.
De leegstand van handelspanden neemt toe in stadsgedeelten waar vroeger niets te huur was.
Het parkeerbedrijf heeft een gat in de markt ontdekt: de automobilist.
Het is de handeldrijvende middenstander die het gelag betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *