888 Even naaste – 't Scheldt

888 Even naaste

LEF
Je moet maar lef hebben! De corrupte Antwerpse politiecommissaris Eddy den Hondt – de man heeft zijn naam niet gestolen – vraagt om uitbetaling van de 10 % van zijn ingehouden wedde.
***
Grote dieven hangen de kleine op
***
ANTWERPSE VLD
Felle ruzie bij de Antwerpse VLD waar heel wat verzet is tegen het terug opnemen van het drankkanon Anneke Vermeiren. Het is niet tot Ludo van Campenhout doorgedrongen dat hij niet meer de baas is in Antwerpen.
***
De kruik gaat zolang te water tot ze breekt
***
FRANK HOSTEAUX
De SP.a-er Frank Hosteaux loopt gaarne naar een bereidwillig luisterende journalist om een en ander aan te klagen. Bv. over het schandaal dat drie schepenen van de Stad Antwerpen een volstrekt nutteloze maar voor hen bijzonder aangename plezierreis naar Dubai ondernamen. Op kosten van de Stad Antwerpen (u en ik).
In de gemeenteraad zweeg Hosteaux als vermoord. ‘Als je te veel vervelende vragen stelt mag je niet meer op de lijst staan bij de verkiezingen’, werd hem duidelijk gemaakt.
***
Omwille van het smeer likt de kat de kandeleer…
***
KONING ONBENUL 2008
Vergeet zeker niet ons mede te delen wie volgens u de titel moet krijgen van Koning Onbenul 2008. ([email protected])
***
Hans komt door zijn domheid voort
***
OPGERUIMD STAAT NETJES
Belga meldde dat het gewezen kamerlid en senator Fauzaya Talhaoui de partij Vlaams Progressieven verlaat. Groot gelijk heeft ze dat ze de overstap naar de Pro-fiteurspartij SP.a doet. Ze was nooit Vlaams en nog minder progressief…
***
De open deur roept de dief
***
BERT HALAL?
Eerst hielp hij de Volksunie naar de vaantjes door een ‘nieuw project’ op te starten, zijn Spirit, later Vlaams Progressieven. Nu helpt ook hij dat weer naar de knoppen en wil weer een nieuw project opstarten.
Zou Bert Anciaux niet beter thuis horen bij de ‘Pfaffs’ of de ‘Plankaerts’ op VTM? Het is toch een ziekelijk manneke dat al jaren de Vlaamse burger voor de zot houdt.
Bij mij zou hij al lang geslacht zijn… zonder verdoving… en gratis uitgedeeld als halal-voeding. Maar dat kan niet want zwijnenvlees is niet halal. Ik ben al lang uitgekeken op die lege blaas, die enkel voor zichzelf leeft.
Jacob Corneel
***
Heden koopman, morgen loopman
***
SCHAAMTELOOS
Wij krijgen de persagenda van de Stad Antwerpen niet toegestuurd. Geen nood: een ‘goede wind’ bezorgt ons die agenda. De persagenda is altijd een opsomming van recepties en zuippartijen. Op kosten van de Antwerpenaren, zoals de luxereis onlangs van drie (!) schepenen naar Dubai.
Het Antwerps stadsbestuur kijkt uit naar gelegenheden om aan de verspilzucht van burgemeester en schepenen te voldoen. Zo lezen we in de persagenda op 13/12: ‘Ontvangst ex-werknemers van Volksgazet en de Gentse Vooruit’.
Dat zijn twee socialistische kranten die door wanbeheer en afleveren van slecht product ten onder zijn gegaan en waarvan de beheerders zich nooit voor het gerecht moesten verantwoorden.
***
Geen ongeluk zo groot of er is ook nog geluk bij
***
MASSALE DEELNAME
Het is ons onmogelijk alle inzendingen voor de titel van Koning Onbenul 2008, zelfs verkort, af te drukken.
Het bewijst het nut van deze ‘enquête’. Volgende week publiceren wij de winnaar.
Wij danken al de inzenders voor hun gewaardeerde bijdrage. Elders in dit nummer vindt u een weer een kleine bloemlezing. Wij waren zelfs verplicht ettelijke inzendingen in te korten.
Het voorstel om ook de meest onbeschofte presentator(trice) van VRT-VTM te bekronen wordt bestudeerd. Maar, zo vraagt een onze redacteurs zich af, is er bij zenders nog wel één die manieren heeft en wat eerbied voor de kijkers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *