888 Bril – 't Scheldt

888 Bril

Bert dringt steeds zijn wil op zodat de andere varkens hem als kopman beschouwen. Bert wou buiten in de wei lopen en ook het gezag over de dertig schapen hebben. Een oud schaap met ezelsoren noemt buurman Gusta omdat het altijd scheel naar boven kijkt, loerend naar helicopters.

Een ander schaap Stevie, kreeg die naam voor zijn stotterend geblaat en omdat het altijd binnen blijft, daar weet het zich veilig en comfortabel. Mijn schapen hebben als bazin Line. Line kan de kudde langs geen kanten baas maar bij gebrek aan beter blijft zij de leidster van de groep. Bert keek afgunstig naar hun witzachte wol, die hun wolvenaard meesterlijk verborg. Was hij jaloers? Bert wou echter absoluut baas zijn. Zijn gedrag en optreden waren een te groot beletsel om hogerop te komen. Bert sprak met Line en vroeg haar om haar vacht af te scheren en aan hem te geven. Ze deed het. Hij drapeerde de vacht vakkundig rond zijn lijf en zei tegen iedereen dat hij een schaap was. Zo paradeerde hij. Hij zei: ‘Elk varken moet met ontzag opkijken naar de schapen, naar Line in het bijzonder’.
Bert verhuisde de varkens naar de schapenstal. ‘Aantal schept macht’, knorde hij. Vele schapen werden ongelukkig omdat de varkens te veel plaats innamen. Zij begonnen te grommen naar Line. Onvrede bij varkens en schapen. De meeste varkens wilden niet meer weten van de schapen en verlangden terug naar eigen stal. Bert had beslist dat hij een schaap was. De schapen lusten hem echter niet.
Een lelijk varken blijft een lelijk varken, ook al draagt het een witzachte schapenvacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *