887 Even-naaste – 't Scheldt

887 Even-naaste

 

SCHEIDING
Filip Dewinter
op de zender Radio 1:
Ik hou mij slechts met één scheiding bezig, die van België’.
Dat is klare taal.
***
Honger maakt rauwe bonen zoet
***
PRIETPRAAT
Toen de VB-senator het woord nam stelde hij vast dat er geen enkele collega in het halrond aanwezig was.
Geen enkele senator wilde de plenaire zitting bijwonen om naar Freddy van Gaever te luisteren.
Zij misten niets.
***
Die het ambacht niet kent moet geen winkel opzetten
***
KAREL EN MIREILLE
Minister van BuZa Karel de Gucht (Open VLD) eist uitleg van de Chinese overheid over het incident met VRT-correspondent Tom van de Weghe. Die werd op 27/11 in de Centraal-Chinese provincie Henan aangevallen door lokale autoriteiten. Hij werd geslagen en beroofd. Karel de Gucht profiteerde van de gelegenheid om ook inlichtingen te nemen over de stand van zaken op de Chinese beurs. Kwestie van met zijn Mireille een gespreksonderwerp te hebben.
Jacob Corneel
***
Hoe hoger zolder, hoe leger vloer
***
KAREL EN MIREILLE II
Karel de Gucht
vergat te protesteren tegen de moord op Wo Weihan, de 60-jarige bio-medische onderzoeker, die op 27 november werd terechtgesteld.
Het dagblad Trouw herinnert terecht: ‘China voert al jaren de executieranglijst aan’.
***
Een slechte maaier heeft nooit een goede zeis
***
HOMO ERECTUS
Op VTM begint weer een ‘Sterren op het ijs’-reeks. VTM interviewde twee personen over de ‘Holiday on Ice’-show. Zij kozen daarvoor Daniëlla Somers en Davy Brocatus. De toon werd gezet…
VTM… de TV voor de Homo Erectus
Als men niet ‘normaal’ is zal VTM u normaal opzoeken. Neem er dan nog de VRT-gebuisde Sergio bij als presentator en… de VTM-intelligentie daalt schrikbarend naar ongekende dieptes.
Net zoals hun kijkcijfers.
Jacob Corneel
***
De lepel staat als de klepel slaat
***
25 JAAR VULGARITEIT
De socialistische TV-zender Vara gunde de homo Paul de Leeuw een mara-thonuitzending. Al 25 jaar afficheert De Leeuw gemene wansmaak. De Vara zag zijn ledenaantal jaar na jaar verminderen maar koppelde dat verlies niet aan haar scrabeuse programma’s.
***
Wat van eksters komt huppelt gaarne
***
BESCHAMEND
Voor de tweede keer in een paar weken verstuurde de VJV (Vlaamse Journalisten Vereniging) berichten rond waarin het krioelt van tik-, taal- en stijlfouten. Ze zijn boos als men hen daarop wijst.
***
Wie het schoentje past, trekt het aan
***
KERSTMARKT
Alsof het bannen van kerstliederen, het verbieden van een kerststal nog niet voldoende was om het beeld van het Antwerpse onverdraagzame stadsbestuur te onderstrepen, bande de schepen van onderwijs het kruis op de hoed van Sinterklaas en mag er ook geen kerstkribbe meer in een klas prijken.
De CD&V (politieke lafaards) laat begaan.
***
Als je niet buiten roken kunt, ga dan maar buiten roken
***
TURKSE EER? CALLI IS TWEEMAAL VAN THEMSCHE
In Gent wordt de viervoudige moordenaar Osman Calli verdedigd door de Antwerpse CD&V advocaat-gemeenteraadslid en ontkenner van de genocide op de Armeniërs, Ergun Top. Heel geestig pleitte hij: ‘Dit zijn geen eremoorden. Dit is een familiedrama’. Iedereen kon vaststellen wat de Turkse lieverd schreeuwde bij zijn aanhouding.
Ooit verklaarde mijnheer Top toen het over (verboden) wapenbezit ging dat in de Turkse gemeenschap ‘bijna iedereen wapens had’.
Heeft dat niets met cultuur te maken?
***
Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is
***
VOORPAGINA
Op 27 november titelde de voorpagina van Gazet van Antwerpen: ‘Studenten inzetten bij een staking’.
Die titel zou dan moeten zorgen voor verkoop in de krantenwinkel. Heel wat mensen kopen een krant aan wat zij lezen op de voorpagina in de kiosk.
De andere kranten titelden die morgen: ‘80 doden in Bombay’ en/of ‘500 man werkloos bij Nyrstar’.
Deze feiten – bomaanslag in Mumbay of dramatische sluiting zijn uiteraard van generlei waarde voor de redactie van GvA. Die weet al jaren niet meer wat het betekent ‘een krant maken’. Dat vertaalt zich, ook al jaren, in catastrofaal dalende verkoopcijfers.
***
Uilen vliegen met uilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *