887 Bril – 't Scheldt

887 Bril

 

KAARTCLUBJE
Elke tweede donderdag van de maand komt Staf, mijn buur-boer, met zijn boerin kaarten. Het doet me medelijdend denken aan de sukkelaars van Bert den Bleiter Anciaux. Want Bettina Geysen nam niet alleen ontslag als mislukte voorzitster van de Vlaams Progressieven, neen… zij wil ook opstappen uit de partij. Omdat dit ontslag een verlies van 20 % van de leden zou betekenen, vroegen de 4 overblijvende leden aan Bettina om toch te blijven. Kwestie van een reservespeler achter de hand te houden als ze met zijn vieren – de ganse partij – een avondje wilden ‘wiezen’.
BEDANKT VATICAAN
Volgens het Vaticaan is het aan de Moslims te danken dat er terug veel over het geloof in Europa wordt geschreven en gesproken. J-L Tauran, een vrome kardinaal, heeft de islamitische Europeanen in een toespraak bedankt.
Dat is nu eens naastenliefde. En bijbels want: slaat men u op de linkerwang biedt dan de rechter aan… als men u laat leven tenminste.
Goddelijke verdwazing? Kijk naar wat gebeurde in Mumbai.
Mijn schapen willen niet meer buiten grazen in de wei uit angst… Mijn varkens daarentegen zijn blij… misschien ontlopen zij als ‘vuil Islam-vlees’ hun slachting. Wie weet als één ervan een mirakel ondergaat… wordt het de nieuwe Paus en met mijzelf als Kardinaal…MOP VAN HET JAAR
Het lijkt ook wel alsof we het kartel goed vonden zolang we er zelf beter van werden’, was te lezen op de webstek van BertjeBleiter.
VlaamsProgressief: het partijtje met meer mandatarissen dan leden, dankzij datzelfde kartel, is op sterven na dood. Want zoals ik gisteren nog zei tegen Staf mijn gebuur:
Dat kadaver van uw kalf stinkt… laat het aub ophalen en vernietigen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *