886 Sint – 't Scheldt

886 Sint

De uitvoering van het werk werd toevertrouwd aan de in 1964 in Eindhoven geboren schrijfster Els Ruiters die zijn wonderbaarlijke levensverhaal neerpende in ‘SINT’ dat anders dan de titel doet vermoeden beslist niet alleen een boek voor kinderen is. Zij kwam immer tot de ontdekking dat het leven van Nicolas bruiste van avontuur, mysterie, romantiek, intriges, goed en kwaad. Haar verhaal begint op een gure oktoberavond in een klein stadje ergens in Nederland.
We zijn in de 21ste eeuw na Christus. Peter, Mark, Julia en hun moeder Lizet krijgen bezoek van een vreemde man. Wie is hij? En wat zit er in het vreemde kistje dat hij bij zich draagt? De man vertelt hen over de oorsprong van een eeuwenoud gebruik dat zijn weerslag in het heden heeft.
Zijn boodschap is klaar en duidelijk: de toekomst zal onherroepelijk veranderen als de geschiedenis niet kan worden naverteld… En die geschiedenis speelt zich af in het jaar 285 na Chr., ergens ten oosten van Griekenland en ten westen van Lycië… Veel leesplezier… jongeren tussen 8 en 88…Els Ruiters * SINT. Zijn wonderbaarlijke levensverhaal * Uitg. Roemridder * 266 p * 21,50 € * ISBN 978 90 79107 01 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *