884 Even-naaste – 't Scheldt

884 Even-naaste

MARC PLATEL

Opmerkelijk optreden op het congres van het Vlaams Belang in Gent: niemand minder dan Marc Platel. Wordt hij parlementair?
Met zo’n aanwinst kunnen er gerust een paar overlopen naar LDD. Het VB is beter met kwaliteit dan kwantiteit.
***
Waar kikkers zijn, is ook water
***
PATRIA NOSTRA

Vanaf 2 mei volgend jaar vliegt Ryanair drie keer per week heen en terug tussen Charleroi en Sicilië. Uit goed ingelichte bron vernamen we dat het oorspronkelijk de bedoeling was om 1 dag eerder met die luchtlijn te beginnen. Vermits die dag echter alle PS-politici in de 1 meistoet meelopen stelde men de start 1 dag later vast.
De luchtverbinding zou vooral bedoeld zijn om PS-koplui in nauw contact te brengen met hun ‘capo dei capi’ (baas der bazen).
Capo Van Cau uit Charleroi zou permanent in Sicilië gaan wonen, kwestie van beter klimaat. Letterlijk en figuurlijk.
De geruchten dat capo Elio Di Rupo zijn familienaam zou veranderen in Corleone konden niet bevestigd worden.
Jacob Corneel
***
Men vindt geen padden in klaar water
***
NEEN, DANK U

Wij berichtten reeds over het nakende vertrek van de korpschef van de Antwerpse politie. Die wil weg uit Antwerpen. De burgemeester zoekt naar een opvolger en hij wendde zich tot commissaris Serge Muyters. Na een verkennend gesprek wenste Muyters zich niet kandidaat te stellen. Zijn visie (harde aanpak, nultolerantie) is in tegenstrijd met die van burgemeester Patrick Interlock. Die wil klaarblijkelijk dat Antwerpen niet alleen een vuile maar vooral een onveilige stad blijft.
***
Een koekoek en een sijs zingen niet één wijs
***
HOMO-SA, NIET SS

In nr 882 verwezen wij naar de hoofdredacteur van Le Soir, De Becker, maar wij verzuimden te vermelden dat dit de hoofdredacteur gedurende de oorlog was. Een fout was evenwel dat wij van Röhm schreven dat hij een SS-er was. Hij was de baas van de SA en werd door de SS omgebracht.
***
Heden edelman, morgen boer
***
JOURNALISTENTAAL

De VJV, Vlaamse Journalisten Vereniging, richtte een avond in over Onderzoeksjournalistiek.
In het verslag dat de club aan de leden stuurde stonden zo’n massa taal- en tikfouten dat de ‘verslaggever’ beter nog een paar jaar school zou moeten volgen.
Wat het erger maakt is dat niemand van het bestuur het opmerkte.
Tenzij de bestuursleden ook geen Nederlands kennen…
***
KENIA

Heel fier werd op de Nederlandse tv gewezen op het feit dat de vader van Obama van Kenia afkomstig is. Ze hadden zelfs in de verkiezingsnacht een correspondent om te berichten over de grote vreugde die daar heerste toen bleek dat Obama kansen had om te winnen.
Kenia?
Is dat niet het land waar dit jaar racistische slachtingen plaatsgrepen?
***
Een koe sterft niet van één slag
***
GEEN AUTEURSIn nummer 882 werd het boek ‘De kinderen van de weduwe’ over vrijmetselarij besproken door Frans van Rijswijck. De recensent doet ons opmerken dat als auteur Dries Vandenabeele werd vermeld. Die heeft jaren terug een boek over dat onderwerp geschreven.
Het besproken boek werd geschreven door vrijmetselaars die – hun stelregels getrouw – onbekend wensen te blijven.
***
Haast en spoed is zelden goed
***
CHRIS SWOLFS

Geen mededeling dat Chris Swolfs, directeur ‘Business Development’ bij de HRvD, daar niet meer werkzaam is.
Chris Swolfs is zeker een bekwaam directeur en hij zal geen moeite moeten doen om een nieuwe job te vinden.
Kon de HRvD geen mededeling (‘bedankje’?) verspreiden dat Swolfs niet meer bij hen werkt?
***
Ontvangen weldaden schrijft men in ‘t zand
***
STEEN LESOTHO

De nieuwste diamantvondst in Lesotho, een kanjer van een diamant, wordt niet zoals het tot hiertoe het geval was in Antwerpen voorgesteld, geslepen of verkocht.
Wij wezen in nr 882 (!) op de brutale manier waarop het gerecht binnenviel in de Antwerpse diamantwijk.
Antwerpen diamantstad?
Is het geweest ja.
***
Sic transit gloria mundi
***
ONRUST BIJ GVAHet vertrouwen in het management formeel opgezegd’, dat is het besluit van de syndicale delegaties van ABVV en ACV dat aan de directie van Gazet van Antwerpen werd medegedeeld.
‘Alle afspraken, mondeling en schriftelijk, zijn maar een rookgordijn gebleken… Wij voelen ons belogen, bedrogen en gemanipuleerd…’
Voor het overige gaat alles goed bij de linkse gazet van Patrick Interlock.
***
Een zuinige vrouw is de beste spaarpot
***
EEN POT?

In een gezamenlijk communiqué delen Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke, beiden van het Vlaams Belang, mee dat ze 50 000 euro eisen van Jürgen Verstrepen die vroeger tot hun partij behoorde maar voorlopig tot de Lijst Dedecker behoort. Verstrepen beweert in zijn boek ‘Zwart op Wit dat Vlaams parlementslid Morel en ex-VB-voorzitter Vanhecke een relatie hadden/hebben.
Het duo kondigde aan een klacht te zullen indienen. ‘Nog niets van gezien‘, zegt Verstrepen nu, een maand later.‘Ik wist dat er geen klacht zou komen, want alles wat ik schrijf, berust op waarheid’, verklaart VerstrepenHij kletst zoals steeds uit zijn nek’, reageert Morel. ‘Volgende week krijgt hij onze schadeclaim in de bus. We eisen 50 000 euro van hem’.
Als ze dat geld ooit zouden krijgen gaat dat dan in één en dezelfde pot?
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *