883 Zwyn – 't Scheldt

883 Zwyn

Maar ja, 3 onderzoeken die dat uitwijzen zorgen voor nog meer oplopende cijfers. Dat noemt men, met excuses, in het Engels ‘upgraden’ van de onderzoekscijfers. En dus komt van het een het ander.
Wat Swyngedouw en zijn cijfers ook mogen voorstellen, binnenkort komt er een wetsvoorstel strekkend tot versoepeling van de abortuswetgeving met o.m. als argument de cijfers van Swyngedouw, professor aan de katholieke universiteit van Leuven. Zo gaat dat.
Nog over onderzoekscijfers: ooit zullen de cijfers voor de partij van Jean-dedeMarie, LDD, een groeicijfer 0 (nul) aangeven.
Voor dat laatste wordt trouwens in linkse kringen met hartstocht gebeden!
Wat niet is kan komen. Dit wordt toegevoegd aan bovenstaande bedenkingen omdat kortgeleden een debat doorging op de VRT met Dedecker en de gewezen liberaal Aernoudt.
Ooit werd de politiekers verweten dat ze alleen met zichzelf bezig zijn. Bovenstaand debat was daarvan een perfecte illustratie. Dedecker had maar één verhaal: Ik, Ik, Ik.
De vragenstellers waren ook al niet in beste vorm. Gevraagd aan Dedecker welke boeken hem in zijn steile politieke opgang hadden beïnvloed, zegde hij ‘Nietzsche, Schopenhauer heb ik niet nodig, ik lees bv. ‘Het boek des levens’.
Soms krijgt men de indruk dat de media Jean-Marie aan het inpakken zijn terwijl hij erbij zit (of staat). Hij die zo dikwijls uithaalt naar de politiekers die erbij staan en toezien wordt beetje bij beetje bij die politieke klasse ge-schoven.
Men zou bijna geloven dat het cordon sanitair waarbij het Blok doodgezwegen werd, een beter aanvalsmiddel was. Maar dan wel voor het Vlaams Belang zelf. Hetgeen Karel Dillen terecht een levensverzekering noemde voor zijn partij, schijnt bij Jean-Marie bijna zeker uit ijdelheid te ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *