883 Varken – 't Scheldt

883 Varken

GOED NIEUWS UIT BERLARE

Slechts weinig restaurants hebben varkensvlees op de menukaart staan in dit land. Nochtans is dit in België de meest gegeten vleessoort.
In 1998 werd een campagne gestart om het vlees van het zwijn te bevorderen en werd er o.m. een Antonius-award in het leven geroepen.
In 2008 keek men uit naar de betere restaurants. De keuze van de Broederschap van Sint-Antonius viel op Guy van Cauteren van ‘t Laurierblad in Berlare. Guy van Cauteren komt uit een slagersgeslacht. Hij volgde na zijn slagersopleiding de kokschool en hij runt sinds 1979 in Berlare ‘t Laurierblad. Hij wordt door de Broederschap beschouwd als een uitstekende vleesambassadeur.
Guy van Cauteren heeft verschillende kookboeken geschreven en gedurende jaren verzorgde hij een kookprogramma op TV-Vitaya.
***
KRITIEK OP LANNOO

Grote uitgeverijen hebben in dit land minder interesse voor het uitgeven van echte literatuur en poëzie’, stelde een van de sprekers in het Antwerps stadhuis ter gelegenheid van de ontvangst van uitgeverij Berghmans. Om zijn woorden te staven noemde Geert Joris, gedelegeerd bestuurder van boek.be, als voorbeeld uitgeverij Lannoo. Niet Van Halewijck, noch Houtekiet.
Uitgeverij Berghmans bestaat 25 jaar. Zij gaf o.m. de biografie uit van de burgemeester van Kruibeke, Antoine Denert.
***
BOEKENBEURS: OPLUCHTING

In het Antwerpse Bouwcentrum (Antwerp Expo) werd de 72ste Boekenbeurs feestelijk geopend door Geert Joris, Jos Geysels, Cathy Berx, Patrick Janssens en Bert Anciaux.
Gouverneur Berx reikte de Debuutprijs 2008 uit aan Rachida Lamrabet voor haar boek ‘Vrouwland’. Rachida vertelde dat ze pas tevreden zal zijn als ‘zij die op een boogscheut van de Boekenbeurs in armoede leven’ ook naar Antwerp Expo komen. Ze voegde eraan toe dat ‘de kennis van de taal hierin geen belangrijk argument is’, terwijl de kennis van de Nederlandse taal nu net wél een essentiele rol speelt.
Boek.be-directeur Geert Joris versprak zich op een onbedoeld humorvolle wijze en besloot met de zin: ‘Patrick Janssens is weg, het feest kan beginnen’. Dit moet behoorlijk genant zijn voor een man die van zichzelf vindt dat hij overgekwalificeerd is…

De Noorman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *