882 Evennaaste – 't Scheldt

882 Evennaaste

LIGGEND NIEUWS

Sinds kort wordt het VTM-nieuws gepresenteerd door een geen das dragende met open hemd achteruit in een zetel leunende tekstvoorlezer. Onbeschofter kan het niet.
Waarom ligt hij niet languit op de zetel?
***
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding
***
ANC GESPLITST?Boerskot, onze Z-A-correspondent, stuurt ons volgend bericht. ‘Aanvanklik het ons geglo dat ‘n splitsing in die ANC nie moontlik is nie, of dat dit heel klein en onbenullig sou wees, maar dit lyk asof Lekota ‘n strateeg is. In feitlik elke provinsie is daar nou prominente ANC-leiersfigure wat uit die party bedank, en wat aangedui het dat hulle dit oorweeg om by Lekota se nuwe party aan te sluit. Vir die verskillende opposisiepartye is dit natuurlik goeie nuus, want almal vrees vir die dag wat die ANC 75 % van die stemme gaan kry, en dan sonder die toestemming van die opposisie, veranderinge aan die Grondwet kan aanbring. Nou hou almal duimvas dat Lekota se nuwe party minstens 40 % van die ANC se stemme sal trek’.
***
Met veel slagen valt de boom
***
ROOD AVONDJE

De uitverkiezing van de Antwaarpse Awards was een uitsluitend socialistische aangelegenheid. Met een gezicht waarvan de drank afstraalde luidde ex-SP.a-deputee FrankGeudens de loftrompet.
Hij gaf geen verklaring waarom de typisch Antwerpse groep de Strangers het typische Antwerpse spotlied ‘Ziekenkas’ niet gezongen hebben op de feestelijke uitreikingsavond.
Het wekte geen verwondering dat Brouwerij De Koninck op dit rood feest aanwezig was.
***
Kaarten en kannen maken arme mannen
***
ZONDER PARDONTerwijl in de hoogste afdeling van het voetbal de eerste maanden geen trainersontslagen te noteren vielen, kende SP.a-politicus Johan vande Lanotte in het basketbal bij Oostende geen genade. Na twee nipte nederlagen tegen Bergen (70-71) en in Pepinster (65-63) vloog de Servische coach Vlada Vukoicic na een derde competitieverlies in Charleroi (82-68) zonder pardon aan de deur.
Dat de kustploeg tussendoor in Europabekerverband had geschitterd in Moskou werd niet eens in overweging genomen.
B.C.
***
Die de naam heeft van kwaad te zijn, bijt altijd
***
WOESTIJN ZONDER ZANDVoor hen die willen dat de staat controle neemt over alle banken, deze tot nadenkende one-liner van Milton Freedman:
‘If you put the federal govern-ment in charge of the Sahara Desert, in 5 years there’d be a shortage of sand’.
Vertaling: Laat de staat de Sahara beheren en na twee jaar is er een zandtekort
***
PLEZANTE TOM COCHEZIn De Morgen (22/10) stelt de altijd plezante maar zelden juiste Tom Cochez dat een aanval werd ingezet tegen de VVB en ‘t Scheldt (de extreem rechtse!) ‘hangt de vuile was buiten’.
Wij ontvingen tientallen brieven van misnoegde en verontwaardigde VVB-ers naar aanleiding van het interview met EricDefoort in Knack. Wij hebben de brieven niet gepubliceerd, wel melding gemaakt van ledenverlies. TomCochez ging te rade bij PeterdeRoover, de man die erin slaagde om als hoofdredacteur het weekblad Punt de nek om te draaien. De man die, volgens een brief van een VVB-lid, ‘nooit één lid heeft geworven voor het VVB’.
Cochez vindt dat de leden die protesteerden over de denkpiste van EricDefoortVB-ers zijn die een aanval doen op de VVB. Voor Cochez is alles goed als hij maar het VB kan aanvallen. Jan van de Casteele van het VVB vindt ‘in eigen rangen kritiek na interviews met de nieuwe voorzitter, en die kritiek werd op een nogal onfrisse manier uitvergroot…’
Zodanig uitvergroot dat PeterdeRoover het zich zelfs veroorloofde boze telefoons te geven aan mensen die ons artikel over ledenverlies bij het VVB per e-mail verder stuurden!
De grandioos mislukte ex-hoofdredacteur van Punt duldt dat niet.
***
Armoede doet heusheid dalen
***
MOSLIMPARTIJIn Antwerpen werd een moslimpartij opgericht. Twee Marokkaanse districtsraadsleden waren zo verbolgen over het feit dat FatimaBali geen schepen mocht worden dat ze hun partij, Agalev, verlieten. Zij vroegen zich niet af waarom Bali niet voorgedragen werd voor het schepenambt. ‘Geen tweede Mie Vogels’, was het motto. Die kon als groene schepen haar werk niet aan en dat wilden de groenen niet meer meemaken.
Toch jammer dat FatimaBali geen schepen werd. Ook de lompsten in de samenleving hebben recht op afgevaardigden in het stadsbestuur. Nu maar hopen dat de moslimpartijstichters een IQ hebben van meer dan 15.
***
Nood zoekt brood
***
VERKEERDE ZEGELNa het drukken van de Tom Lanoye-postzegel stelden de controleurs vast dat de zegel niet kleefde.
Een tweede controle bracht aan het licht dat men op de verkeerde zijde spuugde.
***
Gelijk het vee is, zo is de stal
***
NAPOLEON SARKOZY?Een Belgische vissersboot werd aangevallen voor de Normandische kust door een vijftiental Franse boten. Frankrijk heeft zo goed als gans onze energievoorziening in handen door het opkopen van Electrabel.
Ook Fortis werd opgekocht als een zacht eitje door BNP-Frankrijk dankzij die grote Vlaamse leider met een profetische naam: Leterme.
Een groot deel van ons geld hebben ze in handen… Nu willen ze zelfs onze boten. Binnenkort volgt de kust. Dan het binnenland…
Nog even en ‘La Flandre sera latine… ou ne sera pas’.
***
Een schaap dat bleet verliest zijn beet
***
2013 ZONDER HAIDERIn Antwerpen grijpen in 2013 de wereldhomospelen plaats. Men wil absoluut Antwerpen op de wereldkaart plaatsen.
Wij begrijpen dat men moeilijk reclame kan maken met de slogan ‘Antwerpen, ‘s werelds grootste stinkstad.
Open VLD-schepen Ludo van Campenhout is bijzonder trots dat hij de reis naar het Canadese Vancouver heeft kunnen maken. Die reis beschouwt hij als zijn grootste prestatie. Het veegt de teleurstelling uit dat één eregast er niet zal zijn op die wereldhomospelen: Jörg Haider. Maar waarschijnlijk hebben Ludo van Campenhout en zijn collega Philip Heylen voldoende contacten in de holebi-sexwereld om dat gemis goed te maken….
***
IJdele zakken, ijdele zinnen
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *