882 Boek Hiddink – 't Scheldt

882 Boek Hiddink

In Nederland slaagde Guus Hiddink er met PSV in de dominantie van Ajax en Feijenoord te doorbreken. Als debutant in Eindhoven werd hij onmiddellijk kampioen en Europabekerwinnaar. De man haalde echter niet alleen roem in eigen land. Hij was aan de slag tijdens drie WK’s (met Oranje, Zuid-Korea en Australië, waaraan hij de bijnaam Saint Gus overhield) en leidde recent nog Rusland op het EK in Oostenrijk en Zwitserland.
De loopbaan van Guus Hiddink is één groot succesverhaal met niettemin twee ontslagen (Valencia en Real Madrid). Ook het toegestuurd krijgen van een kogelbrief toen hij bij PSV werkzaam was behoort niet tot de leukste momenten uit de loopbaan van deze voetbalambassadeur met een intigrerende persoonlijkheid die bv. uit principe weigert het boordje van zijn overhemd te laten versieren met een sponsornaam maar verder altijd bereid is handtekeningen uit te delen.
Guus Hiddink is bovendien een geëngageerd iemand. Samen met zijn vriendin Elisabeth Pinas stichtte hij de Guus Hiddink Foundation die zich richt op het voetbal voor gehandicapten en kansarmen (in alle mogelijke vormen en gedaanten).
Op zijn 62ste is Guus Hiddink nog lang niet moegestreden. Benieuwd welke hoofdstukken hij nog gaat toevoegen aan zijn reeds imposante voetbalcarrière.
Frans van den Nieuwenhof * Hiddink: Dit is mijn wereld * Uitg. De Boekenmakers * 240 p * ISBN 90 4390 887

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *