881 Even-naaste – 't Scheldt

881 Even-naaste

NIEUWJAARSWENS
Wij ontvingen – nu reeds – volgende nieuwjaarswens: ‘Aan iedereen die me voor 2008 de beste wensen heeft gestuurd: dat heeft tot nu toe geen *** geholpen. Stuur me voor 2009 aub gewoon geld, mazout, diesel of maaltijdcheques.’
Dank u. Roger.
***
De blinde schiet soms wel een vogel
***
BERICHT UIT ZUID-AFRIKA
De Zuid-Afrikaanse bladen deelden mee (16/10): ‘The Ehlanzeni District Municipality (EDM) in Nelspruit has decided that white people will no longer be allowed to do business with the council’.
Hoelang zal het nog duren voor er een echte burgeroorlog uitbreekt in het paradijs van Mandela?
Wanneer zal de wereldvermaarde Sint-Niklase homo die toch zo van Zuid-Afrika houdt, zich verzetten tegen het racisme ginder?
Van het Tom Lanoye-front echter geen nieuws te horen…
***
Gekken grijzen niet
***
WAKKERE MASSON?
Opmerkelijk bericht uit de liberale hoek: in Antwerpen doet de kandidaat-voorzitter van de Antwerpse Open VLD de overstap naar Lijst Dedecker. Kris Masson, is de zoon van oud-provinciaal Open VLD-deputee Corry Masson. Die man moesten ze indertijd wekken toen de Provincieraad werd ontbonden.
De ruzies bij de Antwerpse liberalen die eerst Ward Beysen en nadien Hugo Coveliers aan de deur zetten, blijven voortduren.
Ludo van Campenhout en zijn partijgenote Annick de Ridder hebben hun verkiezingsnederlaag niet begrepen. En trekken er dus geen lessen uit.
***
Van de stijfkop en de zot vult de advokaat zijn pot
***
GEEN VVB MALAISE?
VVB
sluit de rangen, is het begin van het verslag van onze Noorman. Hij woonde zaterdag het congres van de VVB in Grimbergen bij:
Op een bewogen algemene vergadering van de VVB in de abdij van Grimbergen werden de rangen van VVB gesloten en de eenheid opnieuw versterkt. Enkele misnoegden poogden eerder de VVB te beschadigen. Voorzitter Eric Defoort verklaarde zich bereid om te praten met hen die hij schoffeerde in het omstreden Knack-interview. Over ledenverlies of -winst blijft de discussie vanuit welk referentiepunt de cijfers worden bekeken.
Op 4 september 2007 telde de VVB 4 752 leden, op 3 september 2008 waren het er 4 758. Een winst dus van 6 in vergelijking met exact 1 jaar geleden, maar een verlies van 297 ten opzichte van het topcijfer 5 055 van eind 2007. Vraag blijft of de VVB tegen januari terug de kaap van 5 055 leden kan halen.
De Noorman***
GETUIGENIS
Alexander Van der Bellen
is de voorzitter van de Oostenrijkse Groenen. Naar aanleiding van het overlijden van zijn politieke tegenstander, Jörg Haider verklaarde hij: ‘Jörg Haider en ik leefden zowel qua inhoud als stijl in gescheiden werelden. Toch was hij was een buitengewo-ne, hoogbegaafde politicus’.
***
Men bakt overal goed brood
***
LOMPHEID EN LE RIDICULE…blech
doen geen pijn. Gelukkig. Nobelprijswinnaar literatuur Günter Grass was een undercover journalist… In de tv-uitzending ‘Phara’:
Phara: ‘Meneer Van den Driessche, u bent zelf ook journalist geweest. Undercovertechnieken gebruiken, daarmee moet je zuinig zijn?’
Pol VDD: ‘Je gaat undercover wanneer je bepaalde informatie op geen enkele andere manier kunt krijgen dan door undercover te gaan. Dat heeft Günter Grass (sic) in veel dramatischer omstandigheden gedaan’.Wij bewijzen het gelijk van Pol VDD. Zij die menen dat VDD lomp, achterlijk en onwetend is dienen wij van antwoord: Gunther Grass diende bij de Waffen SS. Hierbij de foto met Blechtrommel. Die andere Duitse schrijver, Gunther Walraff is niet tevreden: ‘Zijn ze in Vlaanderen zo lomp dat ze mij verwarren met Grass?’, vroeg hij. Bij de Vlaamse tv wél…
***
Met kwaad tuig is het kwaad werken
***
IL N’ EN AVAIT PAS…
Met verwijzing naar de spottekening van Harry: in een liedje zong Georges Brassens over een lompe gendarme waarover hij zich boos maakte. Brassens zingt dan: ‘ik wou hem tegen zijn kl*** stampen, ‘mais il n’en a pas’.
***
Voorgedaan is nageleerd
***
WORDT VT4 GENIETBAAR?
VT4 heeft Goedele Liekens ontslagen, lazen wij in de krant.
Misschien is dat een reden om meer kijkers te lokken?
***
Beter jong gestorven dan oud bedorven
***
ANTWAARPS AWARD
‘Een ‘deskundige jury’ met o.m. Hans Hellemans heeft de mensen of organisaties genomineerd voor de toekenning van Antwaarps Awards’.
Hans Hellemans is hoofdreredacteur van ATV, de vuurrode plaatselijke televisiezender in dienst van de SP.a. Hellemans is de knecht en schoothond van Patrick Janssens.
Het wekt dus geen verbazing dat Germinal Beerschot in de lijst van genomineerden is opgenomen.
***
De vlam moet binnen het dak blijven
***
KONING ONBENUL
Wie verdient de titel van Koning Onbenul? Stuur ons uw kandidaat:
[email protected]
***
HET ARABISCH ALFABET
In Rotterdam werd zopas een nieuwe burgemeester verkozen met de oer-Hollandse naam: Ahmed Aboutaleb. Rotterdam is de tweede stad in Nederland. De grootste oppositiepartij Leefbaar Rotterdam is woedend over die benoeming. Leefbaar Rotterdam werd opgericht door wijlen Pim Fortuyn. Hij werd vermoord door iemand met ook een Marokkaanse naam.
Rotterdam, van nu af de stad van A(hmed).
Welke stad volgt? Want velen vrezen dat die benoeming het begin is van een lang Arabisch Alfabet.
Jacob Corneel
***
Als het regent dan regent het op alle daken
***
KEIN DEUTSCH ET PAS DE FOIE GRAS
Wij brachten dit jaar een (te kort) verlof door in de Elzas. In elk restaurant biedt men daar dé specialiteit van de streek aan: ‘Ganzenlever’.
Wij verbaasden ons over de goedkope prijs van dat heerlijke gerecht. Wij hebben elke dag een foie gras voorgerechtje genuttigd.
In Antwerpen greep de veertiendaagse van de Elzas plaats. De standhouders werden verzocht geen ‘foie gras‘ aan de bezoekers aan te bieden of te verkopen. Het stadsbestuur liet begaan.
In Frankrijk werden supermarkten onlangs gedwongen de wijn te bannen uit de verkoop. Om islamitische redenen.
Tegen de wijn werd (voorlopig) hier nog niet geprotesteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *