881 Bril – 't Scheldt

881 Bril

Als het crisis is staan deze ‘items’ staan hoog op de lijst: Films en muziek illegaal downloaden, surfen met de Internetverbinding van de buren. Ook wc-rollen van het werk meenemen, eten van het werk of uit een gedeelde koelkast stelen. Geen fooi meer geven en vrienden of familie laten trakteren en zelf minder rondjes geven. De gedumpte cadeaus hergebruiken en zeepjes, shampoo, handdoeken uit hotelkamers meenemen.
Mijn Mitje en ik… wij gaan niet ‘stelen’.
Wij besparen en doen dit als volgt: wij gaan minder in bad en gebruiken hetzelfde badwater tweemaal. Wij trekken het toilet 1 x per dag door (‘s avonds voor het slapengaan). Wij gebruiken minder toiletpapier. De geur van onze stallen is een goede ‘maskeerder’. Wij hebben slechts 1 tandenset. Als Mitje gedaan heeft met eten, mag ik even haar prothese lenen enz…
Onze vindingrijkheid groeit elke dag aan, net als de huidige crisis.Stille nacht… Geilige nacht
Ecolo en ex-Agalev Groen! voelen zich geroepen om hun steentje bij te dragen in deze financiële crisistijd. In een krant las ik dat zij een 20 puntenplan hebben ontworpen. Het eerste punt begon naar het schijnt als volgt :
Brei een ruige geitenwollen sok en stop daar een paar duizend euro in. Stop ze onder uw matras… Wacht enkele weken… en hang ze dan aan uw schouw… voor de Kerstman. Hij zal zorgen voor een stevige compensatie voor uw verminderde koopkracht. Vergeet uiteraard niet een loonsverhoging te vragen aan de goede man en het leven kan niet meer stuk.
Mijn goedgelovig Mitje is er al aan begonnen… onze geit loopt in haar blootje.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *