881 boek August – 't Scheldt

881 boek August

August, die eerder het veel geprezen ‘Along the wall and watchtowers publiceerde, gaat in dit boek op zoek naar de rijkste man van China, een ongeletterde tycoon die op de vlucht is wegens corruptieschandalen.
Zijn queeste voert hem van Peking langs de kust naar Hongkong, naar boerendorpen op het Chinese platteland en naar het Chinese Las Vegas en brengt hem in contact met onder andere een nachtclubeigenares en haar snaterende gezelschap, een machtige zakenman waarmee de verslaggever midden in de nacht gaat golfen, een foie-graskoning die zijn ganzenlevers per ton inkoopt en ze alleen gefrituurd lust…
De beschrijvingen van de ‘gestoorde’ maar toch geloofwaardige figuren die hij ontmoet zijn levendig, het verhaal gaat snel, is vermakelijk maar nooit zonder gevaar.
Het Rode Bordeel is een bijzonder lezenswaardig boek dat een interessante kijk biedt op de excessen in een land dat met alle geweld de toekomst wil inlijven.Oliver August (vert. Ralph van der Aa) * Het Rode Bordeel. Op zoek naar het moderne China * Uitg. Meulenhoff * 335 p * ISBN 978 9029 0803 09.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *