880 Even-naaste – 't Scheldt

880 Even-naaste

MOESKROEN VERGETEN STADIs er nu echt geen enkele Vlaamse partij die de terugkeer van Moeskroen en Edingen bij Vlaanderen eist?

Er worden gesprekken van gemeenschap tot gemeenschap gehouden. Ideaal tijdstip om die gerechtvaardigde eis op tafel te leggen.
Waar blijft de VVB?
Waarom vraagt die ‘Volksbeweging’ de teruggave niet van dat verkwanseld gebied?
Het is godgeklaagd dat noch de N-VA, noch de VB die eis op tafel leggen.
Misschien komt Jean-Marie Dedecker onverwachts met die vraag naar voren. Dan eerst zal het spel op de wagen zitten… Vooruit Jean-Marie, doe ook eens een ernstig voorstel…
***
Het staal wordt in het vuur gehard
***
HIER SPRICHT MAN FRANCAISHet Rendez-vous met de Elzas dat nu in Antwerpen plaatsgrijpt is één grote leugen.
Een woord Duits – toch de tweede meest gesproken taal in de Elzas, is niet te horen.
Zo wordt de Elzas gediscrimineerd. Er is dus geen enkele reden om op dat rendez-vous aanwezig te zijn…
Zelfs niet al zouden er aangebrande, verdroogde of doorbakken ‘Flammenkuechen mit Zwiebeln oder Knoblauch’ geserveerd worden…
***
Wijn drinkt, wijn klinkt
***
TI TA TOVENAARDe ene tovenaar is de andere niet, zo blijkt maar weer.
Het Brussels parlementslid, Jos van Assche, is niet gewenst bij de Lijst Dedecker nadat hij door het Vlaams Belang aan de deur werd gezet.
Van Assche was de man die een tovenaar uit Kameroen geloofde, welke beweerde dat hij zo maar geld kon verdrievoudigen door het in de diepvries te leggen.
Niet iedereen komt zo maar binnen in het politiek clubje van Jean-Marie Dedecker.
Daarvoor moet je speciaal zijn. Liefst heel speciaal. Zoals John Vrancken, een andere ex-VB-er, Vrancken kent geen tovenaar, hij tovert liever zelf.
Met één Abracadabra toverde deze Limburger al zijn principes weg: zijn partijtrouw, zijn anti-royalisme, zijn Vlaams onafhankelijkheidsgevoel, enz…
Alles weggetoverd om Dedecker te behagen.
Jacob Corneel
***
Elkeen kan geen even schone ster aan de hemel hebben
***
EXTRA REIS-NUMMEROnze abonnees kregen vorige week gratis een extra-toeristisch reisnummer toegestuurd.
Onze reporter Brabo deed een leerrijke tocht naar het Zwarte Woud en de Rijn.
Het nummer kan men lezen (en afdrukken): www.tscheldt.be
***
Beter een luis in de pot dan geen vet
***
KOMEDIANT OP LDDOm het algemene vermoeden te bevestigen dat de politiek één grote komedie is heeft de laatste nieuwe politieke partij, LDD, besloten om de komediant Karel Deruwe een verkiesbare plaats op hun lijst te geven.
***
Zoekers van kunsten, vinders van de bedelzak
***
4 (vier) TOEHOORDERSIn Boom hield de SP.a onlangs een partijmeeting. Daar waren, inrichters uitgezonderd, 4 (vier) aanwezigen. Dat is een kwart meer dan wanneer men vertrekt van het spreekwoord ‘Drie man en een paardenkop…
***
Die meester wil worden moet als leerling beginnen
***
DE GEEST IS WEGDe spirit is eruit kan men stellen. De Vlaams Progressieven zijn als kleine partner van de SP.a klinisch dood.
Volgens een peiling van de VRT/Standaard haalt het partijtje nog met moeite 0,6 procent. Vermoed wordt dat enkel de stemmen van het partijbestuur hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij overtreffen hoogst waarschijnlijk het ledenaantal.
Noteer dat het boegbeeld van 0,6 % van de kiezers mee aan tafel zit als onderhandelaar. Vermoedelijk zijn wij het enige land ter wereld (behalve Zimbabwe) waar een vertegenwoordiger van een zo goed als onbestaande partij een ministerpost bekleedt.
De Vlaams Progressieven, een particule van ene Bert Anciaux, de man die met zijn tranen een ministerpost kocht en sindsdien bijna elke kiezer tot wenen brengt.
Jacob Corneel
***
Vroeg meester, laat knecht
***
SUPERMARKT GESLOTENHoe goed de Antwerpse politie werkt wordt bewezen door de sluiting van een supermarkt Carrefour Express aan het De Coninckplein.
De eigenaar: ‘Ik schat dat sinds de opening voor 200 000 € aan goederen werd gestolen. De klanten bleven weg door de drugs, de vechtpartijen en de intimidaties’.
Naast het etiket ‘Stinkstad’ -verantwoordelijke schepen Guy Lauwers, SP.a – nu ook ‘Overvalstad’. Daarvoor is de burgemeester, ook SP.a, verantwoordelijk.
***
Waar de lippen werken, daar rusten de handen
***
VERKIEZINGSPROPAGANDAOp de CD&V– en Open VLD-persconferenties in Antwerpen is sinds kort ook nadrukkelijk een SP.a-schepen aanwezig, zodat de pluim (?) op hun hoed terechtkomt…
De CD&V en Open VLD labbekakken laten begaan…
***
Die ‘t grootste hoofd heeft moet de grootste hoed hebben
***
DE HUMOR VAN KANAAL Z Men keek de week van de bankcrisis met meer dan normale belangstelling uit naar het debat op Kanaal Z. Want Kanaal Z is toch de ernstige zender met goede economische en financiële experten?
Tot niet geringe verbazing kregen de kijkers een gans weekend de zever te aanschouwen van een homo wiens enige bekwaamheid erin bestaat de loftrompet te blazen van de homofielen.
Zijn blablabla werd niet ondertiteld zodat een groot deel van de kijkers hem niet verstonden.
De vraag blijft of Kanaal Z deze uitzending bedoelde als humorvol intermezzo?
De kijkers hadden wel wat ernstigers verwacht na één der meest turbulente weken die niet alleen ons land maar de ganse wereld beleefde.
Maar we geven het grif toe, een paar minuten kijken naar Tom Lanoye is altijd goed voor wat plezier.
***
Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *