880 bril – 't Scheldt

880 bril

MORIAANTJE

Wouter van Bellingen, u weet wel die schepen uit Sint-Niklaas die als enige in de wereld onbestaande racistische koppels niet kon verbinden in de echt, vindt het Vlaams volkslied te negatief.
Wouter wil een ander liedje.
Wouter wilt een positief liedje, misschien zoiets alsMoriaantje: Moriaantje zo zwart als roet
Ging eens wandelen zonder hoed
Maar het zonnetje scheen op zijn bolletje
En hij droeg een parasolletje.

EIGEN TAAL IS GOUD WAARDArno, een zanger schijnt het, kwam op TV Jacques Brel’s dood betreuren.
Eerlijk gezegd zie ik totaal geen verband tussen dat creatuur en het genie van Brel, tenzij men met contrasten wil werken.
Arno sprak in een onverstaanbaar taaltje, zijn Vloms dialect was op dezelfde hoogte als het onverstaanbaar Frans waarin hij zijn CD’s volkrast.
Arno zingt inderdaad in een vreemde taal, daarmee luisterend naar HelmutLotti, die onlangs zei dat Vlaams geen taal is om in te zingen.
Beide artiesten zijn gelukkig totaal afwezig in mijn CD-kast.
Zelfs mijn echgenote zingt beter terwijl ze haar koetjes melkt…
Geef mij maar Nederlands gezongen bijdrages van kunstenaars zoals Brel, WillFerdy, BoudewijndeGroot, KorvanderGoten, LiesbethList, RamsesShaffy, JoErens, FreekdeJonge, Herman van Veen, JohnnyJordaan, JanVerbraeken (!), WimSonneveld, Dorus, HansTeeuwen, en vele, vele anderen.
De hoofdredacteur maakt mij opmerkzaam dat ook PauzekeSoep, de tenor van de Antwerpse Vogelenmarkt, gerust mag geciteerd worden. Dat is dan hiermee gedaan hoewel ik die man nooit heb horen zingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *