879 Even-naaste – 't Scheldt

879 Even-naaste

MARIE-ROSE MOREL

 

La Morel was niet op de VB-fractievergadering eind september in Straatsburg. Daar werd afgesproken dat men het boek van Jurgen Verstrepen volkomen zou negeren. Gezien Morel er niet was en zij het vermoedelijk ook niet zou begrepen hebben, vond zij het nodig te reageren op wat Verstrepen zoal geschreven had.
Ondertussen tracht zij met haar ellebogen – nou ja – de aandacht te trekken om een topplaats op de Europese lijst van het VB in de wacht te slepen. Zij wordt uiteraard flink gesteund door ene Frank van Hecke.
Als twee honden vechten om één been – de slaaphond Koen Dillen – zoon van – en het schoothondje Morel, zou het wel eens kunnen dat een derde hond er mee gaat lopen. Die derde hond zou dan meester Anke vander Meersch zijn, dik tegen de zin van Marijke Dillen. Voor een tweede plaats op de Vlaamse lijst komt la Rose evenmin in aanmerking, want die wordt opgeëist door een zekere Marijke Dillen – jawel, dochter van…
***
Wie de zak houdt is zo erg, als hij die hem vult
***
GEVAARLIJK BOEK

 

Onmiddellijk waren er heel pittige reacties na het verschijnen van het boek van Jurgen Verstrepen waarin die het heeft over Frank van Hecke en Marie-Rose Morel. In een brief van ene mijnheer Van Bogaert uit Deurne. ‘Kijk maar uit wat je doet, Jean-Marie Dedecker. Jurgen Verstrepen schrijft binnen vier jaar weer een boek’.
Niet alle relaties van parlementairen gebeuren op vriendschappelijk basis nietwaar? Dat wordt spannende lectuur…
***
Men kan niet altijd op een kussen zitten
***
FREDDY’S WIJN TE ZUUR

Het ging als een lopend vuurtje rond in de partij: ‘In een kasteel bij Bordeaux kon je als VB-er goedkoop overnachten en ook wijn kopen. VB-er Freddy van Gaever was door een curator aangeduid om de inboedel van een failliete wijnonderneming te beheren. Van Gaever zou zorgen voor goedkope, niet aangelengde wijn…’
Hoe men ooit op het idee is gekomen die opdracht aan Freddy van Gaever toe te vertrouwen mag Joost weten. Zijn nieuwste pogingen iets te realiseren, een Vlaamse krant, een Vlaamse bedrijvengids, waren mislukkingen en werden in gans Vlaanderen op een schaterlach onthaald. En dat na de mislukte oprichting van een luchtvaartmaatschappij.
Ook dit wijnavontuur werd een complete mislukking. De wijn bleek door de failliete onderneming soms ‘bewaterd’ te zijn, maar met Van Gaever aan het roer werd die nog zuur ook. Wij houden ons klaar voor een volgende klacht van hem tegen ons. Povere troost: het verslag ervan zal nooit in zijn ‘krant’ verschijnen. Jammer…
***
De grootste klappers, zijn de minste doeners
***
VA-T-EN MONSIEUR

Er loopt thans in Antwerpen een ‘Quinzaine française – Rendez-vous met de Elzas. Bij de persvoorstelling liet men een man aan het woord die blijkbaar niet wist dat Antwerpen niet in Frankrijk ligt. Hij sprak uitsluitend Frans. Geen gebenedijd woord Duits en helemaal geen Nederlands.
Eén van de evenementen die plaatsgrijpen heet ‘Alsace, terre de talents’. Zeker geen talenkennistalent…
Toen wij deze zomer in Straatsburg een Nederlandstalige krant wilden kopen, kregen wij zowel in het station als in verschillende krantenwinkels – soms zelfs smalend – te horen dat zij geen Nederlandstalige kranten verkochten.
Fransen en vreemde talen: al eeuwen armzalig…
***
Beter te slijten dan te roesten
***
POLITIEKE VOETBALPLOEG – GBA: ORANJE SHIRT MET A

 

Fusieclub GBA speelt voortaan op verplaatsing in een oranje uitrusting. De kleuren van Germinal (rood en geel) en Beerschot (mauve en wit) zijn nog slechts sporadisch terug te vinden in de logo’s op het shirt.
Wat vooral opvalt is de grote A op de linkerzijde van de borst. De invloed van Patrick Janssens wordt steeds groter op het Kiel.
Jef Penalty
***
Elk prijst zijn Grietje, al is het begromd
***
APARTHEID IN ANTWERPEN

 

In de gevangenis van Antwerpen durven ‘blanken’ niet meer gaan wandelen als er niet voldoende bleekgezichten meegaan. Dat schijnt levensgevaarlijk te zijn…
***
Alle zangen worden niet ten einde gezongen
***
LIPPENS

 

‘Waarom sluit men die man niet op?’, schrijft ons een abonnee.  Die kapitalistische m’as-tu-vu heeft door zijn grootheidswaanzin Fortis naar de bliksem geholpen. En de kleine man zal het moeten betalen.
***
Grote stelen en kleine stelen , maar grote stelen het meest
***
TOM COCHEZ EN WESTERWALD

Tom Cochez van De Morgen ontdekte dat op een cantus van VB-jongeren ‘nazistische’ liederen werden gezongen. Hij geeft als voorbeeld ‘het door de Wehrmacht gebruikte marslied Westerwald’ .
Tom Cochez heeft gelijk. In het ‘Westerwaldlied’ komen verderfelijke en haatdragende racistische zinnen voor: ‘Uber deine Höhen pfeift der Wind so kalt’, bv.
Jammer dat Cochez niet zegt wat die Wehrmacht-jongens wel hadden moeten zingen. ‘Schele Vanderlinden?’ of het Duitse equivalent ‘Frau Wirtin von der Lahn?’.
Misschien, aangepast aan de taal van de steeds liefdevol over het VB schrijvende, Tom Cochez: ‘En in de stad van Leuven staat een groot pissijn, omdat de stad van Leuven zou proper zijn…’?
***
Zulke scheut, zulke tronk
***
NIEUW GULDENSPORENKOMITEE

 

In café Trappisten te Westmalle werd op 17 september  het 11-julicomité ‘De Gulden Sinjorenopgericht. Zij willen elk jaar een kwaliteitsvolle 11-juliviering in Antwerpen inrichten.
Hopelijk zullen zij zich niet voor een glaasje schuimwijn laten omkopen zoals dat bij de uitreiking der ‘Gulden Sporen dit jaar het geval was. Die inrichters verkochten zich voor het bekomen van een glaasje schuimwijn: zij nodigden zelfs Philip Heylen, kul-schepen en lid van B+, uit in ruil voor een receptie.
***
Men vindt veel grijzen maar weinig wijzen
***
‘DEWINTER-PLEIN’

Ervaren rot in het vak Hugo Coveliers (VLOTT) ging in Zottegem gedurende een ‘ontbijt-meeting’ in zijn gekende stijl het publiek te lijf met enkele quotes. De meest opvallende was ‘De president van Antwerpen wil met eindejaar geen kerstplein meer in Antwerpen, maar een winter-plein om problemen met andere religies te voorkomen. Ik heb hem dan maar aangeraden om het een Dewinter-plein te noemen’.
***
Elke medaille heeft een keerzijde
***
EXTRA-REISNUMMER

Deze maand krijgen onze abonnees gratis een extra reisnummer toegezonden.
Onze reporter Brabo was enkele dagen in het Zwarte Woud en aan de Rijn. Hij meed angstvallig het ‘Westerwald’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *