ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 878 Maatjes – 't Scheldt

878 Maatjes

 

Zo hebben we al een ministerie van Ongelukkige Negers Overzee gehad en van Wijkontwikkeling op Kosten van de Belastingbetaler, en nu hebben we er een van Kind en Opvoeding, en zoiets geven we in Nederland dan in handen van een andere steile gereformeerde minister.
Enfin, de heer van Middelkoop sprak over zijn eigen roemruchte soldatenverleden en vertelde open en eerlijk dat hij om onder de dienstplicht uit te komen – die hadden we toen in Nederland nog – een truc had bedacht. Op de een of andere manier had de heer van Middelkoop zichzelf onmisbaar weten te maken bij de politieke partij waar hij destijds werkte, geen progressief bolwerk. Maar nu komt het: de heer van Middelkoop had de dienst ontdoken omdat hij naar eigen zeggen persoonlijk heel veel moeilijkheden had met gezag. Dat had hij natuurlijk beter niet kunnen zeggen. Niet tegen gezag kunnen maar wel minister willen zijn?
Dat gaat niet, zelfs niet in Nederland. Het leek weer zo’n non-probleem waarvan de Nederlandse politiek er dagelijks zovele van oprakelt. Totdat een journalist uitzocht hoeveel van de elf mannelijke Nederlandse ministers uit het huidige kabinet – de Raad van Elf – eigenlijk in dienst waren geweest. Om precies te zijn waren dat er nul. Hilarische uitschieters wat betreft de redenen van afkeuring waren premier Balkenende (cryptochristenfundamentalist) en minister van Financiën Bos (crypto-socialist), beiden afgekeurd vanwege slappe knieën. Slappe knieën.
E.A. Aronds moest ook even twee keer kijken. Dat betekent namelijk dat het Nederlandse leger dik 25 jaar geleden al wist wat wij nu pas weten.
Wij worden geregeerd door watjes! En dat, terwijl we naar aanleiding van allerlei onlusten in Gouda, waar tot ieders verbazing jonge Marokkanen bij waren betrokken, vorige week eindelijk eens een debat hebben gezien in het parlement waarbij van links tot rechts verbaal klop werd gegeven.
De socialistische minister van Binnenlandse Zaken mevrouw Ter Horst – in de volksmond meestal Ter Dorst genoemd vanwege haar noodlottige voorkeur voor alcoholische versnaperingen – wist te melden dat in 2005 zo’n 20 % van de Marokkanen tussen 18 en 25 jaar van een misdrijf werd verdacht. Zelfs de heer Cohen, de socialistische burgemeester van Amsterdam die volgens sommige partijgenoten een geheime Al Qaida-agenda heeft om Amsterdam nog voor 2020 te islamiseren, nam heel aarzelend in de mond dat het toch wel vaak Marokkanen zijn die rotzooi veroorzaken in de publieke ruimte. Thans komt de tegenreactie op gang. De linkse partijen komen met hun geijkte argumenten, bijvoorbeeld dat Marokkanen in kleine huisjes wonen met zoveel kinderen, dus ze hebben geen keus dan de straat op gaan en relletjes schoppen.
En nu zijn de Turken weer boos. Zij vinden dat de Marokkanen onevenredig veel soepsidie kraigen omdat ze zoveel ellende op straat veroorzaken, en eigenlijk bedoelden ze: wij gaan ook meer ellende veroorzaken op straat, dan kraigen wai ook meer soepsidie. Deze mensen zijn door de Nederlandse staat zo kapotgeknuffeld en altijd voorgetrokken met gratis dit en gratis dat, dat ze niet meer in staat zijn te leven zonder hun handjes op te houden. En als ze hun zin niet krijgen gaan ze dreigen. Voeg dat bij de reden waarom de heren Balkenende en Bos voor militaire dienst zijn afgekeurd en het plaatje is rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *