ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 876 Paulus – 't Scheldt

876 Paulus

Op zoek naar een gepaste titel liet Camille Paulus alle bijvoeglijke naam-woorden de revue passeren. Voor het boek waarin een paar honderd foto’s waarop hij telkens afgebeeld is – wat is nu een foto waard zonder zijn Adonis-figuur? – moest hij een goede titel zoeken, zijn naam en imago waardig.
De titelpagina spoort eenieder aan het boek onmiddellijk te openen om in volle bewondering de honderden zichzelf verheerlijkende foto’s van Camille Paulus één voor één langdurig te bekijken. Na elke bladzijde heeft men de neiging toch het Paulus-beeld te vergelijken met het Paulus-beeld van de vorige pagina.
Het is bijgevolg, dat begrijpt elke kunstliefhebber, een meesterwerk.
Zelden zet iemand zichzelf zó in de bloempjes. De titel van het wierookgeu-rende zelfportret is dan ook tenvolle bverantwoord: ‘Camille Paulus, gedreven, dynamisch sportief.
Natuurlijk staan in het boek geen verwezenlijkingen van de ex-gouverneur. Geen lijst van realisaties. Dan zou het boek zeker in het Guinnesbook vermeld worden: zo dun.
Het is – uiteraard – een duur kunstboek met o.a. foto’s van beroemdheden. Paulus liet telkens een beroepsfotograaf foto’s maken en hield die 15 jaar bij.
Hoe het onding betaald werd houdt hij geheim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *