876 Bril – 't Scheldt

876 Bril

‘Ik ben een rasechte West-Vlaming’, zei een vrouwenstem, ‘en wil die arme mensen helpen’.
Ik zie dat u met krukken loopt’, zei de opmerkzame reporter van dienst, op die manier trachtend het aureool van die goede vrouw nog feller te doen blinken. ‘Ja’, zei ze ‘een kleine operatie ondergaan… maar da’s niet erg. Wat wel erg is… is het feit dat ik zo een operatie kan betalen en deze arme mensen kunnen dat niet betalen als zij het nodig hebben…’, zo sprak zij onwetend (sic) van haar grote leugen.
Omdat dit zich afspeelde via de radio kon ik enkel het volmondig knikken van de reporter van dienst er bij denken. Want er kwam uiteraard geen ontkenning van die smerige leugen.
Volgens de VRT wordt dus elke papierloze zieke op een brancard gelegd en met de ambulance naar de grens gebracht waar hij over de grenslijn in het buitenland wordt gekieperd, met een papierke op zijn buik dat hij ziek is… heeft hij meteen ook papieren.
Mitje, mijn vrouw met een zéér gezond boerenverstand, kent een perfecte oplossing voor dat ‘papieren-vraagstuk’.
Waarom maken ze het VRT-gebouw niet leeg, zet enkele muziekbanden op… laat die 24 uur op 24 spelen en vervang alle lege plaatsen door mensen zonder papieren. Ze hebben ineens onderdak, drank en eten in overvloed en wij zijn van het ziekelijk liegend VRT-gezaag vanaf’.
Héérlijk hoe eenvoudig en vlot meerdere problemen tegelijk kunnen worden opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *