875 Bril – 't Scheldt

875 Bril

… weerspiegeling van hen die hier de sport ‘arrangeren’.
Men wordt ziek als men die irriterend lachende De Keersmaeker ziet, de Piet Huysentruyt van het failliete Belgische voetbal, de Vermassen van een volledig falend voetbalbeleid.
René Vandereycken is ook een mooi voorbeeld. De Keersmaeker bleef lachen bij elke nederlaag en René zei telkens dat hij toch tevreden is met het resultaat.
Niet te verwonderen dat men geen medailles haalt als men met zulke soldaten naar de oorlog gaat. Met een goed en degelijk beleid kan men alles…
Neem nu Joske, mijn grote zwarte stier. Blinkend van vertrouwen en sterk gespierd won hij dit jaar voor de derde keer de gouden medaille in Libramont, de grootste landbouwbeurs van Europa. En dat krijg ik niet door schaapachtig te lachen… Hard labeur en liefde voor de stiel geven dat resultaat.
Tim Maeyens heeft dat ook… en strandde met zijn boot op een zucht van brons. Tim, waarvan men wist dat hij medaillekansen be-zat, mocht zijn persoonlijke coach niet meenemen. Hoogst waarschijnlijk werd diens plaats in het vliegtuig ingenomen door één of andere nutteloze sportmandataris… of een echtgenote van…
Vroeger waren de Olympische Spelen enkel voorbehouden voor liefhebbers, amateurs.
Bij ons is dat gebleven… ten minste toch wat de meelijwekkende begeleiding betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *