874 Selectie – 't Scheldt

874 Selectie

Sean Gallagher, journalist bij de Washington Post en zijn Nederlandse vriend Hans Bergen doen in voornoemd boek verslag van de gebeurtenissen. Hen ontmoeten we opnieuw in ‘De Goddelijke Selectie, het vervolg op ‘De Vijfde Colonne waarin de minder fraaie bedoelingen van de ICOS aan het licht komen.
Opnieuw wordt de vrijheid van meningsuiting en open discussie, onlosma-kelijk deel uitmakend van de Westerse cultuur, bedreigd… ‘De Goddelijke Selectie voert de lezer(es) mee op een wervelende reis die de ganse wereld omspant. Afstanden spelen geen rol meer… de wereld is een zakdoek… De gebeurtenissen die Van Dorian beschrijft zijn heel herkenbaar, hoewel (nog) fictief, en juist daarom zo beangstigend. ‘Het is allemaal mogelijk’, speelt voortdurend door uw hoofd…
Het tweede boek van een auteur is vaak het moeilijkste, zeker wanneer hij (zij) met het eerste een aantal verwachtingen heeft gecreërd. Van Dorian lost deze verwachtingen zonder problemen in daar ‘De Goddelijke Selectie even krachtig, zo niet krachtiger is dan ‘De Vijfde Colonne.
Een aanradertje dan ook voor wie houdt van thrillers die een niet-onrealistische maar niet zo fraai toekomstbeeld schetsen.
W.G. Van Dorian heeft intussen een derde boek op stapel staan (verschijnt in 2009), weerom een thriller, ditmaal gebaseerd op ware gebeurtenissen en waarin de in Columbia opererende marxistische rebellenweging F.A.R.C. een hoofdrol speelt.

W.G. Van Dorian * De Goddelijke Selectie * Uitg. Wiseman Publishing * 396 p * ISBN 978 90 89630 06 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *