874 POM 2 – 't Scheldt

874 POM 2

Centjes weggeven aan bevriende bedrijfjes en dan de pers vragen daar lovende artikels over te schrijven.
De reeds jaren in opspraak zijnde POM (Provinciale Ontwikkelingsmaat-schappij) lanceerde een Provinciale Startercheque. Een cheque ter waarde van 100 euro.
Niet alle 12 000 starters kunnen van die aalmoes gebruik maken. Zoveel geld is er niet, slechts 20 000 euro per kwartaal.
Dat wil zeggen dat 800 van de 20 000 geld zullen krijgen. Het is dus belangrijk dat de cheques goed verdeeld worden.
De eerste cheque werd overhandigd aan een bedrijfsleider uit… Hoevenen. Toevallig de gemeente van Kapellenaar Koen Helsen en Dirk van Meche-len. Beiden van het liberale blok. De ontvanger van de eerste cheque is een vriendje en voor die vriendendienst bazuint het vriendje de lof van Koen Helsen.
Men kan de vraag stellen of alle cheques naar ‘vriendjes’ gingen. Men kan ook de vraag stellen of de in homokringen overbekende Koen Helsen de lijst wil bekend maken van de bedrijven die in aanmerking kwamen om een cheque te ontvangen. Men kan zelfs de vraag stellen waar al die ‘begunstigde’ bedrijfjes gevestigd zijn.
Hoe heeft men de bagatel van 100 euro toegekend?
Aha: aan diegenen die het het eerst wisten dat ze een aanvraag moesten doen. Een meer dan toevallige keuze.
Luc Broos van de POM heeft een propagandacampagne ‘ten noorBERXden van Antwerpen’ ingericht. Die lijkt verdacht veel op de start van de verkiezingspropaganda.
Die Broos weet hoe hij de POM moet runnen: er wordt door de Vlaamse havens een reis ingericht naar Japan. Deze grijpt plaats eind september. De delegatie wordt geleid door minister-president Kris Peeters.
De gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen werden niet uitgenodigd en de inrichtende havens weten niet dat de Antwerpse gouverneur, Cathy Berx, wél meereist.
Platte Luc Broos heeft ervoor gezorgd dat hij ook meereist. Misschien kan hij uitleggen waarom alleen de gouverneur van de provincie Antwerpen meemag.
En als hij dan toch aan het uitleggen is: hoe zit dat met het bureau van de op pensioen zijnde gouverneur in het gebouw in de Lange Lozannastraat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *