874 Even-naaste – 't Scheldt

874 Even-naaste

 

100 000 PROEVERS?
Niet minder dan 100 000 bezoekers schreef de journalist van Het Laatste Nieuws over het weekeinde van 23 en 24 augustus in Antwerpen.
Het zal niet zo lang meer duren of men gaat spreken of schrijven over een miljoen bezoekers, als dat getal nog wel hoog genoeg is.
Al jaren liegt men de krantenlezer voor over het aantal bezoekers dat een of ander Antwerps evenement zou lokken.
In Gazet van Antwerpen zag men het weekend daarna op de Cultuurmarkt niet minder dan 200 000 mensen .
Wij steven echt af op één miljoen aanwezigen.
Zo is het te begrijpen dat de journalis-ten die de GvA volkribbelen nog in de waan leven van een oplage ver boven de ooit gerealiseerde 200 000, terwijl die al fel gezakt is onder de 90 000.
***
De nijd kruipt in geen lege schuur
***
GOED OPGEMERKT
Philippe Truyts
merkte in De Nieu-we Gazet op dat het uitdelen van ‘handjes’ aan het Antwerpse stadhuis een privilege van de socialistische verkozenen is…
Naar goed nazistische traditie werd zo de verkiezingspropaganda vakkundig ingezet. De andere partijen hebben het nakijken. Dat nakijken was vroeger voorbehouden voor de verdorvenen van het VB, nu blijkbaar ook voor de coalitiepartners.
Die te lui, te laf en te lomp zijn om te protesteren. Nietwaar Philippe Heylen?
***
De man in laarzen kent de man in schoenen niet
***
‘VUILE ZWARTE’
Spontaan en ongegeneerd riep Renno Roelandt, ondervoorzitter van het Belgisch Olympisch Comitevuile zwarte’ tegen donkerhuidige spelers van de Nigeriaanse voetbal-ploeg gedurende de uitzending van de kwalificatie voetbalmatch in Peking. ‘Heeft hij die scheldwoorden geleerd van ene Mireille?’
Of hoopt hij, als het tot een vervolging komt wegens racistische uitspraken, dat hij door een begripvolle Mireille een voorkeursbehandeling zal krijgen?
Of zijn intieme vriendschap met de politierechter hem nuttig zal zijn is af te wachten.
***
Als niet komt tot iet, is ‘t alleman verdriet
***
NOG GEEN BISSCHOP
‘Het duurt lang, de benoeming van een nieuwe bisschop voor het bisdom Ant-werpen’. ‘Vindt u?’, was de reactie van een parochiaan. ‘We zitten al veertig jaar zonder bisschop’, ging de gelovige verder.

Daarmee het ongenoegen vertolkend dat bij de meeste katholieken leeft: kardinaal en bisschoppen hebben de gelovigen en de kerk in de steek gelaten…
***
Na de val, de buil
***
HERMAN DE CROO
Een mooie foto: Herman de Croo in een keukentje die voorleest uit een boek. Men moest niet aandringen om de ex-kamervoorzitter te overtuigen een pagina voor te lezen uit een boek van de schuttingtaalspecialist Tom Lanoye. Het stoorde De Croo hele-maal niet om de drie woorden een schuttingwoord uit te spreken.
De Croo heeft zo lang in het parle-ment ‘gezeten’ en hij heeft bovendien ook thuis zoveel onzin moeten aanho-ren dat de vloeken van Lanoye onbe-langrijk zijn.
De keuze om de zgz. literatuur van Lanoye te laten voordragen door Herman de Croo was dan ook ten volle verantwoord.
Madame De Croo zou het geweigerd hebben, niet alleen omwille van de vulgariteit van het geschrevene, maar ook omdat Lanoye de zoon van een beenhouwer is. En wat kan een slagerskindje nu presteren?
***
Slecht goud wil niet getoetst wezen
***
ENGELSE POLITIE
De VRT zond onlangs een tv-serie uit dat zich afspeelt in een Engels poli-tiekantoor. De ene agent is corrupt, een andere is homo, een derde les-bienne maar geen enkele van de politiemensen blijkt een normaal mens te zijn. Zij hebben allen criminele afwijkingen en zijn flink gestoord. Een notoire verkrachter onder hen pleegde zelfmoord.
Het is jammer dat de VRT niet mee-deelde dat het holebi-zijn niets te maken heeft met het gedrag van de agenten (m/v).
***
Lachende mondekens, bijtende hondekens
***
WEEKEND OP DE HELLING
Op zondag 14 september om 16u heeft de tewaterlating plaats van de mosselhengstJan Korneel’.
Dat wordt ingericht door de vzw Tolerant op de CNR-werf, Dijkstraat 2 in Rupelmonde. Tolerant ijvert voor het behoud van authentieke Vlaamse en Zeeuwse schepen.
De manifestatie ‘Weekend op de Helling’ begint zaterdag met korte vaartochtjes voor groot en klein met de mosselhengsten de Tolerant en D’n Bruinen.
Er is een tentoonstelling van schilde-rijen van Mike de Jonge, een demon-stratie modelbouwboten en een twee-dehandse maritieme boekenstand.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *