874 Bril – 't Scheldt

874 Bril

LUISTER NAAR DE NATUUR…De laatste tijd zijn er enkele kleine aardbevingen in dit land geweest. Niet erg… de grootste was maximaal 2-3 op de Schaal van Richter. Wetenschappers zijn echter driftig op zoek naar de oorzaken van deze bevingen. Naar het schijnt zou het liggen aan een breuklijn in de aardkorst die door dit land loopt maar die moeilijk te vinden is.
Wij weten echter beter… Die breuklijn loopt gelijk met de taalgrens met in het midden een kleine knik naar Brussel waar ook het epicentrum zou liggen.
Ook de natuur wil dus dit land splitsen…
We kunnen de royalisten gerust stellen: geen enkele slaapkamer van het paleis is onderhevig aan deze bevingen. Dat zijn ze ook nooit geweest.
Neen, het epicentrum bevindt zich op twee plaatsen: onder de Senaat en onder de Kamer. Daar is altijd zo weinig volk aanwezig dat elke beving er ongemerkt zijn gang kan gaan.ONDERGOED AAN WASLIJN De Roemeense televisiezender TVR maakte bekend dat de inwoners van het centrum van het Roemeense stadje Timisoara een boete van bijna 300 euro riskeren als ze hun ondergoed buiten – in de hof of voortuin – aan de waslijn te drogen hangen. Timisoaranen die het verbod negeren worden onmiddellijk geverbaliseerd.
De inwoners reageerden woedend op dit verbod. Om hen te kalmeren zal men vermoedelijk zeggen dat dit een nieuwe Europese richtlijn is.
Rest bijgevolg alleen de prangende vraag die enkel de blauwe parlementariër Dirk Sterckx kan beantwoorden: ‘Slaat dat verbod op gewassen of ongewassen ondergoed? Mag ja dan neen de ‘vuile was’ worden buitengehangen?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *