ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 873 Joost – 't Scheldt

873 Joost

Voor Dedecker niet zo plezant, hij moet dan naar wat anders uitzien dan naar plaatsvervangende schaamte, de hypocriet. Dan is Bruno Valkeniers verstandiger, die zwijgt tenminste.
Voor de orangisten is er evenmin een probleem: de Nederlander Jos Lansink is een Olympische ruiter met een Vlaams paard. Leve Oranje! Op dat front is het dus stil.
Gelukkig is er nog Georgië: daar moet de VRT met ongeduld optreden. Niemand minder dan de oude Karel van Miert werd erbij gehaald. Die had helemaal geen begrip voor de Georgiërs. Stalin had in die streek (Georgiër van geboorte zoals men weet) de grenzen nogal losweg getrokken, zodanig dat niet iedere Georgiër weet of zijn gebuur (of bedgenoot) een Georgiër of een Rus of een Osceet of een Zeeuwse is.
Maar men moet begrip hebben voor de Russen. Want, aldus Van Miert, ze staan er weer. Zeg dat wel, zeg het vooral aan de Litauwers, die één vierde van hun bevolking naar Siberië zag vertrekken en nooit terugkomen. Maar Van Miert blijft op zijn standpunt. Die Georgiër moet zich niet de wet laten dicteren door Amerika. Wat Europa dan kon doen werd aan de voormalige Europa-com-missaris niet gevraagd. Dat was waarschijnlijk zo vooraf afge-sproken.
Alsof de VRT geroken had dat haar uur was geslagen, bracht de Nieuws-dienst (u weet, zo is er maar ‘één’), na enkele woorden over 150 doden bij een vliegramp in Madrid, een heel verhaal van Gaia over zogezegd verwaar-loosde dierentuinen.
Een interview met dierenrasbeschermer Michel Vandenbosch kon niet ontbreken.
Terloops de vraag: ‘Is iemand die fanatiek het dierenras in bescherming neemt een racist?’ Enfin, in België zijn de meeste dierentuinen niet in orde.
Is de eindredactie van het VRT-nieuws, die onmiddellijk na een ramp met 150 gedode vliegtuigpassagiers minuten uittrekt voor trouwens betwiste toestan-den in dierentuinen, is die nieuwsdienst wel in orde?
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *