873 Bril – 't Scheldt

873 Bril

GELUKKIG AFSCHEID NEMEN
Zij hebben een heerlijk leven gehad in mijn groene zone en worden, als hun tijd daar is, na één week palliatieve zorgen van mijn Mit-je zachtjes naar het slachthuis gevoerd. Misschien helpt het ook wel dat ze de laatste dag minstens één bak West-Vleteren in hun voedsel krijgen… dan gaan ze lustig loeiend en vrolijk knorrend hun maker tegemoet…
Weglopen? Nooit. Daarvoor zijn ze trouwens te zat… ACH MARGRIETJE… zong ooit Louis Neefs meelijwekkend.
Als je echt niet meer weet wat doen… dan zoek je soms tot je iets vindt… hoe onnozel of lachwekkend het ook moge zijn…
Dat moet Margriet zeker gedacht hebben. Margriet, dat is een zgz. zangeres die, net zoals mijn Belle, loeiend kan lachen. Ze is senatrice en beviel van een orgineel idee: ‘Verbiedt de snoepwinkels dicht bij scholen… want het maakt onze kindjes dik’. Zij sprak uit ondervinding.
Eerst dacht ik dat het een grapje was… maar neen hoor, madame Hermans meende het ernstig… Ik vrees dat het daar niet bij blijft. Na de snoepwinkels zullen alle frietkoten uit het centrum worden verbannen. Dan zullen de cafés volgen… enz.
Heerlijk hoe Margriet aan vernieuwde urbanisatie doet. Als lid van de VLD. Een partij, ooit voor de hardwerkende middenstander, maar die is verworden tot een links verziekt profitariaatspartijtje, geleid door een dictatoriaal oligar-chisch vierpersonenkliekje.
Wat mij betreft: laat alles staan en verwijder Margriet. Ver weg, zodat we haar inhoudsloos geloei niet meer horen. Haar naam mag blijven, die kan ik gebruiken… want Belle gaat binnenkort kalven.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *