871 Boek Molens – 't Scheldt

871 Boek Molens

 Deze resterende molens worden als iconen van Hollands erfgoed gekoesterd (zonder deze machtige windmachines zou Holland in de huidige vorm niet hebben bestaan!) en onderhouden door honderden vrijwilligers. De Provincie Zuid-Holland ondersteunt hen daarbij actief.
Bij uitgeverij Watermerk verscheen zopas een nieuw boekje dat het verhaal vertelt van de Zuid-Hollandse molens en laat zien welke 34 daarvan te bezoe-ken zijn. Naast algemene hoofdstukken (kaart, historie, het gebruik van de wind, molentypes, functies en producten, het leven op de molen, onderhoud en restauratie, molencomplexen, het molenambacht en de toekomst) wordt informatie over alle bezoekmolens verstrekt (foto, adres, type bouwjaar, openingstijden, bijzonderheden, eventuele molenwinkels en websites).

Het volledig in kleur gedrukte boekje telt 36 bladzijden en is uitgegeven in vijf verschillende talen. Het is te koop in de meeste winkels van de bezoekmolens in Zuid-Holland, de VVV’s en via de webshop van de VVV Zuid-Holland Zuid: www.vvvzhz.nl . Dankzij de financiële steun van de Provincie Zuid-Holland kon de prijs zeer laag worden gehouden: 5,95 €.
Ellen Steendam en Roel Pots * Bezoek de molens in Zuid-Holland * Uitg. Watermerk * 36 p * ISBN 978 90 78388 03 6.

Katelijne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *