ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 2043 Bril – 't Scheldt

2043 Bril

Wij hebben veel dieren op onze boerderij. Koetjes en kalfjes, paarden, kippen, varkens, schapen en geiten enz… Mitje heeft elk dier een naam gegeven. Bella de koe, Roza, een oude merrie… en ga zo maar door. Honden en katten, kuikens, je kan het zo gek niet vinden, maar ze hebben allemaal een naam.
Op die manier doet Mitje ook de boekhouding, want iedereen weet dat vrouwen beter zijn met cijfers en getallen. Zo kan Mitje het rendementspercentage uitrekenen van elk onderdeel van onze boerderij.
Ik daarentegen ben al blij wanneer ik de eieren geteld krijg. Getallen zijn altijd een vloek geweest voor mij. Maar de jaarlijkse belastingen dwingen ons wel rekening te houden met getallen en vooral die over onze duur verdiende centjes.
Ik lees elke dag mijn krant en heel soms vind ik daar inspiratie. Nu heb ik een oplossing gevonden… denk ik. Ik ga Mitje overtuigen al die namen, die ze aan onze beesten heeft gegeven te negeren, beter nog, ze te vergeten. Zonder namen worden al onze dieren dus naamloos. Vermits meerdere dieren een kudde vormen, beschikken wij vanaf nu over een naamloze kudde. Onze kudde kan je ook beschouwen als een vennootschap.
Dus vanaf nu bezitten Mitje en ik een ‘naamloze vennootschap’.
En nu komt de belastingtruc want morgen ga ik Rudy De Leeuw van het ABVV even opbellen… die heeft ook een ‘Naamloze Vennootschap’ en hij weet alles over die belastingwerende ‘Notionele Intrest’.
Boer Bavo
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *