ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1325 Even – 't Scheldt

1325 Even

Een schone Sint-Jozef geeft een goed jaar

***

VOLKSWEERKUNDE

     Maartse zonne is korte wonne.

Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds

***

Maart zonder net maakt vol het vat.

***

RUBRIEK: RIJP VOOR ’T ZOTHUIS

Er gebeuren zoveel onzinnige dingen dat wij besloten hebben een nieuwe rubriek te starten: RIJP VOOR ‘T ZOTHUIS. Stuur ons de naam (namen) van die personen waarvan u overtuigd is dat hij/zij rijp is voor zeer langdurige opname in een zothuis.

***

Licht geld, lichte waar

***

CITAAT I BOERSKOT: HET VERSCHIL

‘n Nederlandse Minister – Halbe Zijlstra – het vandag in die

parlement sy bedanking ingedien nadat dit bekend geword het dat hy oor Putin gelieg het. Hy het in trane uitgebars toe hy om verskoning gevra het.
Hier in ons land sukkel vriend en vyand om van President Zuma ontslae te raak nadat hy van honderde bedrogsake aangekla is. Hy lag alles af en ontken dat hy verkeerd gedoen het. Hy weier ook om te bedank.

Hier sien ons die verskil tussen beskawing en barbarisme, tussen n Eerstewereldland en n Derdewereldland.

Boerskot

***

Goed rijk, bloed rijk

***

GOED OM WETEN

Als het Vlaams Blok de bevolking kond doet van de gevaren die de Islam met zich meebrengt, dan wordt dat gecatalogeerd als paniekzaaierij en onnodige bangmakerij.
Als groene graseters het volk bang maken met in de lucht hangende catastrofen, dan heet dat vooruitzien en de toekomst voorbereiden voor onze kinderen en kleinkinderen.

Met gemanipuleerde gewassen hebben die vooruitziende lui hier wel de hoofdvogel afgeschoten. Als we denken aan bepaalde politici, hoe slecht kan een gemanipuleerd gewas dan wel zijn. Met gemodifieerde gewassen is de voedsel-opbrengst veel groter en is de voedselvoorziening voor onze kinderen en kleinkinderen verzekerd. Met de truken van de foor wordt hier echter een hetze gecreëerd tegen de meeropbrengst van gemodifieerde gewassen om te kunnen beweren dat er voedselschaarste is of op komst is.

Als dat geen manipulatie is op de rug van de bevolking.

Als Puigdemont de Europese Unie te kijk wil stellen, zou hij misschien ook nog eens de eed kunnen afleggen in het Europees parlement.

Marc Brugge

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *