1321 Act – 't Scheldt

1321 Act

 

ACTUEEL
Blatt LeserBlatt LeserKESTEKLOOTNeen. Over het uit elkaar spatten van het kartel SAMEN gaat Blattje het niet hebben. Daar is al genoeg over te doen geweest. Dat de SP-Auw zichzelf in de voet geschoten heeft door een parvenu van oud-burgemeester Patrick J. (de beste burgemeester van Antwerpen sinds Rogier met de Gespleten Piet in 1123-1129) als Grote Roerganger te bombarderen en Groen! wel altijd groen achter de oren zal blijven is voor iedereen duidelijk. Wat Blattje wel boeit is de reactie van grote baas Roger Kesteloot van De Lijn, die meende boos te moeten zijn over het lek. Inderdaad, woedend was hij. En gelijk heeft hij eigenlijk, als men er even over nadenkt. Er is daar dus een ‘dading’’ afgesloten over bepaalde feiten. En die feiten lekken nu toch uit.
De feiten zijn duidelijk. Tom M. heeft gefoefeld om een bevriende organisatie De Roma een dik half miljoen euro toe te schuiven. Hij deed dit ongezien door de betalingen in schijfkes (onder de 67 000 euro blijven, Tommeke, dan zien ze het niet, je uitspattingen) te doen. Normaal ontsla je zo’n vent, zo iemand die de Raad van Bestuur bedriegt. Hier dus niet. Tom M. kreeg nog een vertrekpremie,… en kon achteraf gaan zeveren dat het niet klikte tussen hem en De Lijn omdat hij zo’n goede kerel was die verandering wilde en op tegenstand stuitte.
Er duikt nu met het lek een extra probleem op voor Roger Kestekloot (oud journalist bij De Morgen en ATV, wist u dat ?). Er bestaat zoiets als de wet op de overheidsopdrachten. Als je meer dan een bepaald bedrag wil betalen voor een opdracht, moet je een bepaalde procedure naleven, en een openbare aanbesteding uitschrijven. Tom M. deed dat niet, en Kestekloot heeft nooit klacht ingediend bij het parket. Hij heeft dit getolereerd.
Anders gesteld: Roger K. moet het nu maar eens proberen uit te leggen aan de aandeelhouders van De Lijn, u en ik. En misschien mogen de regeringscommissarissen van De Lijn ook eens vertellen waarom ze dit toestonden.
En De Roma moet maar eens vertellen wat ze met dat fortuin (549 000 euro) juist gedaan heeft, de boekhouding laten zien. Voor de rest heeft Helmut Kohl nog altijd gelijk met zijn uitspraak ‘het is gemakkelijker met een hond voorbij een worstenkraam te wandelen, dan met een socialist voorbij een pakje geld’.
Misschien kan men zich ook eens publiekelijk afvragen waarom Tom Meeus de jaarrekening van zijn bedrijf ‘Doe Doe Klopgeest’ niet publiceert in de Balanscentrale van de Nationale Bank. Nochtans een wettelijke verplichting… Benieuwd hoeveel centjes daar op te vinden zijn.Eén ding is zeker. Het wordt nooit wat met die socialisten. Nooit.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *