ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1320 Homo – 't Scheldt

1320 Homo

 

Maatjes

’t Zottekeskot is te klein

Onze jongste rubriek dreigt het slachtoffer te worden van het succes. Er gaat geen dag voorbij of er biedt zich alweer een kandidaat aan voor opname in een gespecialiseerde instelling. Homo Criticus wilde zich achtereenvolgens opwinden over de nieuwe vet betaalde jobs van tante Turtel en Akkefientje Moerman, maar dan wurmde Tom Meeuws zich naar het voorplan met zijn zotte kosten en vuile streken.

Maar nu laat homo Criticus er geen gras over groeien – bij dit weer groeit het gras hier toch niet – Wouter-kabouter Van Besien schuift op naar de eerste plaats op de wachtlijst van het zothuis.Dat is dan dankzij het twee bladzijden vullende interview dat de hooggeleerde Kris Vanmarsenille ‘samen’ met de linkswielende Sacha van Wiele van de Frut afnam van de groene kandidaat-burgemeester van Antwerpen. Alleen de titel al: ‘Ja, ik kan nog altijd burgemeester worden’.Tja, als hij ergens nog een plek vindt om een eigen stad te stichten, mijn gedacht.

Van Besien (foto) heeft een warrige verklaring waarom hij kans maakt op de sjerp. ‘Omdat de stad niet veranderd is. De lucht is nog altijd even slecht, de huizen zijn nog altijd even duur. Wij hebben oplossingen voor al die problemen’. (…)Geen van de journalisten vraagt welke die oplossingen dan wel zijn.Zou Van Besienski een stofzuiger boven ’t stad willen installeren? Iedereen tot de leeftijd van 93 op de fiets? Alle huizen opkopen en volgens ex-sovjet regels uitdelen aan de trouwste leden?De top-auteurs van Gazet van Antwerpen vragen hem alleen of dat niet naïef is.Waarop de eega-van-de-madam-van-de-plots-rijke-Roma (dankzij Tommeke?): ‘U stelt altijd dezelfde vragen’.Als Van Besien dus in ’t zothuis zit, kunnen Kris en Sacha hem andere vragen stellen. Zoals: ‘U denkt dat u burgemeester van Antwerpen bent. Bent u al die mannen tegengekomen die denken dat ze Napoleon zijn of de reïncarnatie van Jezus Christus?’Homo Criticus***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *