ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1317 Homo C – 't Scheldt

1317 Homo C

 

Maatjes

Wereldwijde verwarring

Er is dringender nood aan een vaccin tegen verwarring dan eentje tegen alweer een nieuw griepvirus, dat Marc Van Ranst ons als de wiedeweerga zou opsolferen. Dat is de mening van Homo Criticus, maar blijkbaar niet van politiemensen van Amsterdam tot Melbourne.
Op 21 december 2017 maait een Australiër ten minste 19 voetgangers van de weg met zijn stoere 4×4. De politie haast zich te melden dat het géén terroristische daad is, maar een accident vanwege een drugsverslaafde met psychische stoornissen. Tja, dat heb je wel meer als je uit Afghanistan komt. De dienaars der wet houden meteen ook een tweede man aan, die met drie messen op zak, het bloedbad staat te filmen. Ze geloven hem als hij zegt de verkeerszondaar niet te kennen.
Waar heeft Homo Criticus dat nog gehoord? Ach, ja, in juni 2017 worden bij het Amsterdamse stationsplein 8 voetgangers geschept in de stijl van Nice, Londen, Stockholm en nog andere plekken di Homo Criticus wegens falend geheugen nog vergeet. Wat zegt de hermandad (Hollands voor ‘pliesie’)? Het gaat om een verwarde Marokkaanse diabeticus die vanwege de ramadan een dip heeft in zijn bloedsuikerspiegel. Waarna men er verder niets over verneemt.

Blijven we nog effe in Amsterdam. In december beukt een bed-bad-brood-Syriër in Kristallnacht-stijl de etalage in van een koosjer restaurant en wil de Israëlische vlag in de fik steken. De man is verward, maar verklaart plechtig niets tegen Israëli’s of Joden te hebben. Blijkbaar kon hij wel goed onthouden wat zijn advocaat hem heeft ingefluisterd.

Eén en ander brengt Homo Criticus bij een boenk-erop column van Philip van Tijn in Elsevier Weekblad. Een citaat: ‘Wat ze (Arabieren, red.) in daadkracht stelselmatig tekortkomen, proberen zij in woorden te compenseren. Misschien dat daaruit de Sprookjes van duizend-en-een-nacht voortkomen, wie weet!’ Moeten wij sprookjes geloven of eerder ons gezond boerenverstand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *