ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1314 Homo – 't Scheldt

1314 Homo

Maatjes

Salafist tot in de kist

Homo Criticus en Zuhal Demir zijn het er roerend over eens: de twee Neder-Marokkanen die in het Genkse stadhuis moslims drie uur lang kwamen toespreken over de do’s en don’ts van de ware islam zijn religieuze gekken. Onder de titel ‘Van wieg tot graf’ kwam het olijke duo uitleggen waarom korte rokjes, muziek, alcohol (zelfs degene die je zelf niet drinkt) en ettelijke andere geneugten des duivels zijn.
Dat hadden ze al eerder gedaan voor een tot tranen toe bewogen publiek – mannen vooraan, kopvodden achteraan – tijdens een reportage van de Nederlandse televisie. Nu heeft Homo Criticus, de mensgeworden achterdocht zelve, er enige bedenkingen bij waarom Abid, de ex-rapper, en Ali, de ex-voetbalinternational, hun jobs hebben ingeruild voor het vredevolle doel.
De ex-rapper legt uit dat hij plots besefte dat zijn teksten in het niet vallen bij de heerlijke vertellingen uit de koran. En om de plankenkoorts te bedwingen heeft hij nu ook geen joint meer nodig. Tja, Allah is groot, Allah is machtig. Hij heeft een… Het vervolg rijmt dan wel, maar is toch niet het grensoverschrijdende vers dat u wellicht ooit hebt gehoord. Iets met een meter tachtig.
De versie van Homo Criticus: Hij heeft een spaarpot van een miljoen of tachtig. Ruimschoots voldoende om de perfecte predikers te vergoeden voor hun missie. En anders zijn er nog de vrijgevige volgers die door Ali op het smoelenboek werden opgeroepen om een terrorist-ronselaar (die geregeld Antwerpen bezocht) geldelijk te steunen. Burgemeester Wim Dries (CD&V) is zich van geen kwaad bewust. Hij had A & A toch laten screenen? Mijn gedacht: Genk wordt een stadje met een moslimburgemeester en alleen halal-eethuizen.
Adieu Pizza Da Giovanni, basta la pasta con prosciutto vero!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *