ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1310 Homo Criticus – 't Scheldt

1310 Homo Criticus

Waarschijnlijk hebt u net als Homo Criticus de (r)evoluties rond De Reus van de Bende van Nijvel gevolgd. Het Laatste Nieuws was trots op de bijdrage van een redacteur wiens ouders aan de dood ontsnapten doordat de moeder (van de jongen die toen nog moest worden geboren) besloot om geen smeerkaas te kopen, maar wijn.
Gazet van Antwerpen liet niet alleen Hugo Coveliers, peetvader van de toenmalige Bendecommissie, aan het woord, maar ook de vrouw met wie De Reus enkele weken getrouwd was. De dame wist – hou u vast! – te vertellen dat haar halve trouwboek op het trouwfeest al zo stoned was als een ton garnalen en het hele servies aan diggelen smeet.Wie zouden ze nog de pieren uit de neus kunnen halen, nu meester Vermassen een mediastilte heeft afgekondigd?
Awel, René De Witte, een onderzoeksjournalist die er zelf bij was die noodlottige avond in 1985 bij de aanslag op de Delhaize van Aalst. Meteen daarna kon De Witte aan de slag bij… Gazet van Antwerpen. De Witte schreef er niet alleen ettelijke artikelen over, maar ook een boek. In november 2015 verklaarde hij: ‘De zaak van de Bende van Nijvel raakt nooit meer opgelost’.
Homo Criticus zou meteen vragen hoe hij er nú dan over denkt. Gazet van Antwerpen gaat waarschijnlijk eerder uitzoeken welk merk van wodka De Reus klein heeft gekregen en uit welke nachtwinkel het spul kwam.Overigens heeft René De Witte ook nog bij De Tijd en P-Magazine gewerkt en boeken geschreven over De Prins en Superclub, Lernout & Hauspie én over de zaak Raoul Stuyck (‘Fraude en corruptie in Antwerpen’), de man die er via gratis abonnementen in slaagde de CIM-cijfers van Gazet van Antwerpen behoorlijk de hoogte in te katapulteren.Om een oude slogan van de Gazet zelf te parafraseren: Als ge de gazet leest, dan zedde gezien…Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *