1309 Lezersbrief uit Syrië – 't Scheldt

1309 Lezersbrief uit Syrië

ACTUEEL

Goede Vrienden,De oorlog in Syrië is een door het westen opgemaakt feuilleton, Arabische lente genaamd, zogenaamd voor de bevrijding van het volk, maar in feite om het land te onderwerpen en uit te buiten. Wegens de onverwachte eensgezinde weerstand krijgt het feuilleton telkens nieuwe afleveringen. De IS-strijders verdwijnen en worden vervangen door Hayat Tharir al-Sham (HTS), de nieuwe naam voor Al Qaida, met thuisbasis in Idlib. Hierin is ook Europa vertegenwoordigd, o.m. met tieners die hopen in Syrië te sterven en rechtstreeks het paradijs te krijgen met 72 maagden (voor zover de voorraad strekt?).
Wat aan de vrouwen en meisjes die strijdend sterven beloofd wordt, is niet bekend. Deze strijders kunnen wel gedood worden maar de ideologie blijft helaas voorlopig nog leven. Ook het oorspronkelijke plan van een verdeling van het land in kleine confessionele gebieden die elkaar blijven bestrijden, onder de stuwing van een islamitische kalifaat, wordt vervangen door een geforceerd onafhankelijk Koerdistan.
Het is een mogelijke nieuwe bron van terrorisme maar zou ook onverwacht een positieve wending kunnen krijgen (bv. wanneer de Koerden zich realiseren dat ze gemanipuleerd worden en dan normale relaties beginnen met Bagdad en Damascus). De schijn van vredesgesprekken in Genève wordt hoog gehouden, maar in Deir-Ezzor wordt gevochten voor de rijke oliebronnen, niet met diplomatiek overleg, maar met vernietigingswapens. Met tromgeroffel  verlaten de VS en Israël de UNESCO (dat alfabetisatie, cultureel erfgoed enz … promoot) onder allerlei voorwendsels maar in werkelijkheid omdat dit de eerste organisatie van de VN is die het internationaal recht respecteert, in 2011 Palestina als volwaardig lid erkende en hiermee aan de Amerikaans-zionistische druk weerstond.
En na zeven jaar onderbreking is de Arabische Farmaceutische Unie weer in het Pan-Arabische Syrië, in Damascus, samengekomen voor haar 108e sessie, met vertegenwoordigers van Libanon, Egypte, Soedan, Libië, Tunesië, Jordanië, Algerije, Palestina en Yemen. Zij wil in alle omstandigheden Syrië blijven steunen. Ondertussen heeft het westers feuilleton met zijn opeenvolgende afleveringen in Syrië honderdduizenden onschuldigen vermoord, miljoenen op de vlucht gedreven en het land verwoest. Het imperialisme van een corrupte elite is onverbeterlijk maar het volk blijft weerstand bieden en behoudt zijn waardigheid.
Dit is de hoop voor de toekomstige generaties op vrijheid en welvaart. De westerse honden blaffen maar de Arabische karavaan van een rijke beschaving trekt verder.
Vanuit Syrië P. Daniel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *