ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1308 Even – 't Scheldt

1308 Even

 

MAARTENMartinus (bij ons beter bekend als Sint Maarten) is rond 315 in de Romeinse provincie Pannonië (het huidige Hongarije) geboren.  Als zoon van een Romeinse militair volgde hij aanvankelijk een carrière in het leger, maar hij voelde zich aangetrokken tot het christelijk geloof. Toen hij eens gelegerd was bij Amiens, gaf hij de helft van zijn mantel weg aan een bijna naakte bedelaar en die nacht droomde hij dat Jezus zijn mantel droeg. Overtuigd door dit visioen nam hij ontslag uit het leger en liet zich dopen. Hij werd bisschop van Tours en was zeer geliefd bij de geestelijkheid en het volk. Hij is in 397 in Candes bij Tours overleden.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Een donkere Sint-Maarten, een lichte Kerstmis***VOLKSWEERKUNDE     November heeft maar dertig dagen maar dubbel zoveel wind- en regenvlagen.Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Sint-Maarten brengt het vee op stal***NIET ZEUREN…     Waarover beklagen we ons? Als wij gelijk waar, naar Afrika op reis gaan is het om onze centen te verteren. Als de Afrikanen naar hier komen zwart of bruin is het ook om onze centen te verteren, waar over zouden wij klagen het bespaart ons de verplaatsing. Die blanken zijn nu eens nooit tevreden. M Strobbe.***Maak uw bed zoals gij slapen wil***NAAR EIGEN ZEGGEN EEN KWALITEITSKRANT…     Wat las Blatt nu weer, op een rustige zondagmiddag? In De Standaard (internet-versie) ‘zoveel wapens zijn er in omloop in België’. Aldus de titel. Er staat een mooi staafdiagram onder. ‘aantal wapens per 100 inwoners’. Leuk. En van wanneer dateert deze statistiek? 2007! Tien jaar oud dus! De Wapendienst van de FOD Justitie stelt (juli 2015) dat er welgeteld 426 939 wapens geregistreerd waren.
Hoe De Standaard aan haar 1.8 miljoen wapens in België komt? Uit een éénzijdige bron: Het Vlaamse Vredesinstituut. Hoe die aan dat cijfer komt, 4.5 x hoger dan het officiële? Geen flauw idee. Wie het weet mag het komen zeggen. Aan ons en aan De Standaard, naar Eigen zeggen een Kwaliteitskrant….Blatt Leser***Wied eerst uw eigen tuintje schoon en dan dat van uw buurman***CITAAT WTV: RODE KAMERADEN     Knokse burgemeester Leopold Lippens in Het Nieuwsblad: ‘Telkens ik de tv opzet, zie ik zo’n rode kameraad. Een socialistische propagandamachine gerund door rode vrienden’.
Dat vindt de Knokse burgemeester Leopold Lippens van de West-Vlaamse regionale zender Focus-WTV.

***
God geeft koude naar kleren
***
MOE NIE HUIL NIE MOE NIE TREUR NIE… HIER IS JINNIH
Zo. Antwerpen wordt weer bestookt door een kartel, dat men dan niet kartel heet, maar bondge-nootschap, het vorige kartel (SP-A / CD & Vee deed het immers niet zo goed, ..), vandaar bondgenootschap. De facto: SP-Auw wordt opgeslokt door Groen! Alle aandacht gaat natuurlijk uit naar het ‘wit konijn’, de sympathieke Jinnih Beels.
Andere prominenten op de lijst (Wouter van Besien en Tom Meeuws) zijn immers niet om aan te zien; dikke blanke midlifers waar enkel wat gebrabbel uitkomt.
Een politievrouw die overstapt naar de politiek! Doet ons denken aan oud-commissaris Eddy Baelemans, die ging het ook maken in de politiek en zit nu bij het OCMW. Jinnih Beels dus.
Wat zou deze ons niet echt bekende voornaam willen zeggen? Even rondsnorren…. Wat blijkt? Niet de Bijbel –  samen met de klassieke oudheid eeuwenlang leverancier van voornamen – blijkt de aanbrenger. Het woord Jinni(h) komt meermaals voor in de … Koran. Het staat voor geest.
Geestig hé! Hier een Engelse definitie “one of a class of spirits that according to Muslim demonology inhabit the earth, assume various forms, and exercise supernatural power”.
Zo. Een supermachtige moslimgeest. Andere definities hebben het dan weer over a demon.
Nomen est Omen leerde Blatt ooit op school.
Jinnah is overigens ook een familienaam; Muhammad Ali Jinnah (1876-1948) was bijvoorbeeld een Indisch politicus, grondlegger van Pakistan als Moslimstaat, eerste algemene gouverneur van Pakistan van 1947 tot 1948.
Blatt Leser
NvdR: Misschien alternatieve spelling voor Jenny?
***
Ge moet uw bed maken voor dat ge slapen gaat
***
KWALITEITSPERS
Wat moet men verstaan onder ‘kwaliteitspers’ zoals De Standaard zichzelf omschrijft?
Zo titelt het ‘kwaliteitsblad’ De Standaard op 14.10 :
‘De vrouw die Weinstein bij zijn pietje…’
Pardon?
Kwaliteitspers zei u….
***
Bemint uw gebuur maar doet uw haag niet uit
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *