ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1308 Crit – 't Scheldt

1308 Crit

 

… Als trouwe of zelfs occasionele lezer (m/v) van Ephimenco hebt u misschien zijn column gelezen over de Nederlandse obsessie met huidskleur, met andere simpele woorden: blank is slecht, vijftig tinten bruin is goed. Mevrouw Felgata heeft die column ook gelezen en de stoom spoot uit haar oren als uit een snelkookpan. Ephimenco is gevaarlijk en Trouw moet hem onmiddellijk ontslaan ‘, siste ze.
Mevrouw Felgata is hoofdredactrice van ‘Kleurrijke Top 100’, maar Sylvain Ephimenco nam haar vriendschapsverzoek op Facebook aan in 2011 toen ze op Ned1 het ochtendprogramma presenteerde. Zo kon hij haar post lezen. ‘Ephimenco is gevaarlijk omdat Trouw hem een platform geeft waar hij al jaren kan tieren en vloeken over de islam, moslims, zwart, kleur en alles wat niet past in zijn witte denkkaders’, zo klinkt het.
Mevrouw Felgata – ja, wij blijven beleefd – heeft in ieder geval een ander denkkader en daarin passen clichés als ‘Joden zijn dik, vrouwonvriendelijk en altijd rijk’. In het denkkader van Homo Criticus passen geen (zelfverklaarde) journalisten die andersdenkende collega’s niet respecteren of zelfs bedreigen. We hebben al parlementsleden en ministers elkaar de huid vol weten schelden, maar nog nooit beroepsjournalisten of we moesten die dag onze oordopjes vergeten uit te halen zijn.
Dus, leve Sylvain Ephimenco!
En, met het oog op Kerstmis dat u wellicht in dat stemmige kleine Italiaanse kerkje zal beleven: vrede aan alle mensen van alle kleuren én van goede wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *