ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1307 A Mandel – 't Scheldt

1307 A Mandel

 

… In de politieke achterkamers van de macht was al snel beslist dat de gevallen kameradskse niet aan haar lot mocht worden overgelaten. Met de daad van moed en zelfopoffering door vrijwillig ontslag te nemen uit de gemeenteraad, bewees ze de eigen partij immers een grote dienst. Ze voorkwam dat de Antwerpse rode broeders mee bedolven werden onder de drek en schande van de graaicultuur. De hulptroepen van partij, vakbond en ziekenfonds werden ingezet om snel een waardige en goedbetaalde functie te vinden voor de gevallen kaviaarsocialiste.Het geluk straalde als avondrood van haar proletarisch wezen toen bekend werd dat personeelsdirecteur Emiel Gyselinck van de AP Hogeschool met pensioen zou gaan.Verbist kreeg een toekomstperspectief  voorgespiegeld dat als een nieuwe dageraad aan de einder wenkte. In de selectieprocedure die door de Artesis Plantijn Hogeschool werd uitgeschreven voor de functie: ‘PER-ATP-vac17-02 – Directeur personeel – 100 %’ , werd bepaald dat de aanstelling uiteindelijk gebeurt via een beslissing van het Bestuursorgaan.Verbist gleed moeiteloos door de preselectie, een assessment, een beoordeling van de positief beoordeelde kandidaten via een interview met de selectiecommissie en kreeg een uiterst gunstig advies van de selectiecommissie.En wie maakt er deel uit van het Bestuursorgaan van  de Artesis Plantijn Hogeschool?Voorzitter is Inga Verhaert – Provinciaal gedeputeerde (SP.a) bevoegd voor Onderwijs, Jeugd ,Communicatie, Energie en ICT. Ondervoorzitter is Marleen Vanderpoorten (Open VLD), ooit nog Vlaams minister voor Onderwijs in de regering Dewael/Somers. Tegenwoordig nog actief als schepen en OCMW voorzitter in Lier. Tom Caals Fractieleider voor Groen in de Antwerpse provincieraad, Jim Deridder (sp.a) nam in september 2010 onder duistere omstandigheden plots ontslag als schepen in de gemeente Niel. Verdient zijn proletarisch boterham met vet beleg door op te treden als advocaat van het kantoor DYCK voor de Stad Antwerpen.
Joke Hadermann is beroepshalve docent fysica aan de Universiteit Antwerpen. Aangesteld op voordracht van N-VA. Jan Rombouts, kabinetschef van Antwerps schepen Caroline Bastiaens (CD&V) aangevuld met Pascale De Groote – algemeen directeur en Erwin Samson – algemeen beheerder.Dit politiek samengestelde bestuursorgaan heeft in alle objectiviteit en in al haar wijsheid beslist dat Marleen Verbist de meest geschikte kandidaat was voor de openstaande functie van personeelsdirecteur. Toen Verbist bericht kreeg dat zij door het Bestuursorgaan was uitverkoren als nieuwe directeur personeelszaken , werd in de villa van het echtpaar Van Cappellen – Verbist te Merksem rechtstaand en uit volle borst het lied Kirschenzeit van Franz Joseph Degenhardt meegezongen.
(Bewerking van Le Temps des Cerises van J.B. Clement).
Und kommt sie zu euch, die Kirschenzeit,dann seid ihr, wie wir es waren, bereit. Gewiss, doch, sie kommt, die Kirschenzeit, wenn die Nachtigall klagt, die Spottdrossel singt in das Lied der Commune. Gewiss habt ihr dann mehr Fortune, wenn über den Barrikaden erklingt: ‘Quand nous chanterons les temps de cerises….’ ..’und die Erinnerung an morgen beginnt’.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *