ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1302 Even – 't Scheldt

1302 Even

ENGELBEWAARDERS

Volgens Bijbelse bronnen (Job, Tobit, Matteüs) wordt ieder mens van de wieg tot het graf begeleid door een engel, die als persoon-lijke beschermer, raadgever en voorspraak optreedt.

De toevoeging van dit feest aan de kalender, op aandrang van paus Paulus V in 1615, bevorderde de verspreiding van een specifieke devotie. Aanvankelijk werd het feest op 29 september gevierd, maar paus Clemens X heeft het in 1670 naar 2 oktober verplaatst.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Nooit sant verheven in zijn land***VOLKSWEERKUNDE Met Sint-Michiel verdwijnt de hitte.
Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Men moet al zijn geld niet op één kaart zetten***OP STERVEN NA DOODDe Gazet van Antwerpen is op sterven na dood. Lex Moolenaar drinkt misschien nog wel maar schrijft niet meer. Marc Balduyck hebben ze na wat moeite toch ‘buiten’ gekregen (hij mocht zelfs niet meer op de redactie komen…).
Wie nog stand houdt is Paul Verbraeken. Die man is reserve- kolonel. Speelt dat misschien een rol?
De meest onbekwame del op de redactie van stadsmagazine CittA – de dochter van het wodkakanon Rudi Collier – is de verantwoordelijke voor een tiental jobs: lay-out, fotografie enz. Telkens een domein waar ze niets van af kent, maar het zal – het wodkakanon kennende – haar portemonnee wel vullen.
De krant die eens een oplage had ver boven de 200 000 verkochte exemplaren per dag, heeft in haar eigen lokalen niets meer in de pap te brokken: het is al Het Nieuwsblad dat er baas is.Adriaan van Gansen***Woorden zijn geen oorden***CITATEN VOLTAIRE EN GOETHE
***
KALIFEN ‘Die Araber stürmten sogleich auf alle Bücher los, nach ihrer Ansicht nur überflüssige oder schädliche Schreibereien; sie zerstörten alle Denkmale der Literatur, so daß kaum die geringsten Bruchstücke zu uns gelangen konnten’.
Goethe, West-Östlicher Divan, 1819.Vertaald:
KALIEFEN: ‘De Arabieren stormden onmiddellijk op alle boeken af, volgens hen overbodige of schadelijke geschriften; ze verwoestten alle meesterwerken der literatuur, zodat nauwelijks enkele geringe brokstukken tot ons konden komen’.  Natuurlijk waren Voltaire en Goethe idioten’.
Roger Bryssinck***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *