ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1298 Homo Crit – 't Scheldt

1298 Homo Crit

 

Maatjes

Mensen zijn net als engelen,
géén geslacht

Als u iemand beschrijft als ‘het mens’, dan is dat voortaan geen beschimping maar net een politiek correcte uitspraak. Het moet maar eens gedaan zijn met het hij/zij, m/v gedoe.
De trend komt samen met de mosselen en maatjes overgewaaid uit Nederland alwaar de spoorwegen hun passagiers niet langer gaan aanspreken met ‘dames en heren’, maar met het zogenaamd gender neutrale ‘beste reizigers’.

De Nederlanders hebben het al zo moeilijk met de regeringsvorming, het slavernijverleden, de ontbrekende stageplaatsen voor hun lichtgetinte kansenparels, de overname van haast alle kranten door Vlaamse mediagroepen en dies meer, dus begrijpt Homo Criticus hun angst om alweer te worden beschuldigd van onverdraagzaamheid, racisme, homofobie en dergelijke.
De Nederlandse spoorwegen gingen de mosterd halen in Londen, alwaar in de metro niet langer sprake is van ‘ladies and gentlemen’ maar van een politiek correct ‘good morning everyone’.
Voilà. Iedereen blij. De mannen en de vrouwen, de homo’s en lesbiennes, de transgenders, de linksen en de rechtsen, de boerkamoeders en de soepjurkvaders…
Genderneutraal’ moet dringend in het dikke woordenboek! In de Verenigde Staten wordt weliswaar nog de doodstraf uitgevoerd, maar ze hebben wel al gender neutrale toiletten.

Homo Criticus had in de jaren zeventig van de vorige eeuw best sympathie voor de uniseks-trend, waarbij je vanop de rug gezien het verschil tussen jongen en meisje niet merkte, ook dankzij het lange haar. Maar de genderneutraliteit, daar komen vast vodden van. Hoe moeten we mijnheer pastoor of mijnheer doktoor aanspreken? De poetsvrouw of de werkman? De schoolmeester of de juf? Dear everybody of dear nobody? Gewoon misschien ‘beste belastingbetaler’?
Ach, als ‘het’ maar een naam heeft en als die naam vooral niet neger, Zwarte Piet of allochtoon is.

 Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *