ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1297 Hoofdartikel Blatt Leser – 't Scheldt

1297 Hoofdartikel Blatt Leser

Freilich – die het marketing gedeelte voor zijn rekening ging nemen, want van  ramen en deuren weet hij alleen maar dat ze open en toe gaan – zou drie jaar later failliet gaan, en wel op 29 september 2016.

Belangrijk nieuws? Niet echt. Blatt ergert zich geregeld aan deze kwetterende mus, die zich aanstelt alsof hij een spreekbuis is van de Joodse Gemeenschap.
Waar haalt hij dit?
Het is niet omdat je met je mammie een boekske uitgeeft (Joods Actueel), dat nog maar een schim is van het achtenswaardige blad dat grootvader Louis Davids – een fijn en respectabel man – uitgaf, dat je in naam van anderen meent te moeten spreken.
De wet van de derde generatie wordt hier weeral bewezen.Wat Blatt bovendien bijzonder ergert aan would-be zakenman Freilich is de mooie brief die hij vier maanden voor zijn faillissement bij gegoede burgers in de bus duwde. Zelfs Blatt kreeg er één!
En wat voor brief was dat? Een uitnodiging voor een exclusieve infoavond voor een ‘selecte groep belangstellenden’. Bedoeling: dat deze zouden investeren in zijn zaak, …
Drie maanden (juni 2016) voor zijn faillissement stelde Mijnheer Freilich het volgende – hou je vast – , we citeren letterlijk : ‘Gelegen in het hartje van Antwerpen-Zuid, heeft onze firma de voorbije vier jaar een uitzonderlijke groei en succes gerealiseerd. We verdiepten onze visie en weten dat we dit concept verder kunnen ontwikkelen door nieuwe markten aan te boren, … we opteren ervoor om met lokale privé-investeerders in zee te gaan’.
Zo. Failliet aan het gaan en dan zonder blikken of blozen beweren dat hij een ‘uitzonderlijke groei en succes gerealiseerd heeft’ om argeloze burgers ertoe te brengen hun centjes in zijn zaak te steken.
Het gammele Nederlands doet ons vermoeden dat Freilichske de pen vasthield. Van mij mag deze rabiate betweter in Joods Actueel schrijven wat hij wil.
Freedom of speech.
Tegen achteloze burgers echter vertellen dat je zaak een uitzonderlijk succes is, terwijl men failliet aan het gaan is, al boven de afgrond hangt, om zo wat centjes los te krijgen, … daar bestaat een woord voor dat we niet graag schrijven.Wie gelooft deze man nog?
Het zal wel de schuld van de Palestijnen zijn.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *