ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1296 Hoogland – 't Scheldt

1296 Hoogland

Goed voorbeeld doet goed volgen, zegt het spreekwoord. En er is reeds een begin mee gemaakt. In het Spaanse equivalent van de Tour de France zullen ze volgende maand een groot aantal ron-demissen door mannen vervangen en hebben de overgebleven podiummadammekes, die de prijswinnaars ook niet eens meer mogen zoenen, reeds een bindend kledingadvies van de koersdirectie ontvangen: lange mouwen, alsmede een rok die discreet over de knie valt.

Ik heb het voor alle zekerheid nog even gecontroleerd, maar het klopte: hoofddoekjes zijn straks in de Vuelta nog niet verplicht en handen schudden zal nog steeds zijn toegestaan. De synergie tussen het feminisme en de fundamentalistische islam is dus nog geen voldongen feit, maar het schiet al lekker op. En waarom werden deze maatregelen genomen? Omdat er klachten over seksisme waren binnengekomen. Serieus.

‘We zijn gevoelig voor de discussie die is ontstaan over de aanwezigheid van vrouwen op het podium’, aldus koersdirecteur Javier Guillén. ‘Maar wat we doen zal altijd met elegantie gebeuren’.
Zou je een rondemiss die haar knieën tegen de afspraken in toch ontbloot elegant kunnen stenigen? Misschien moet senor Guillén het toch eens aan zijn nieuwe vrienden in Riyad vragen.

Goed. Een kleine enquête nu, want ik wil ook wel eens weten wat er in de wereld speelt.
Heeft u, meneer, dezer dagen klachten over seksisme, als u na afloop van een Tour-etappe naar de vrolijke plichtplegingen op en rondom het podium zit te kijken? Nee?
En u, mevrouw, nam u wellicht deel aan de discussie waaraan Javier Guillén refereerde?
Oh, ook niet. En jij daar, jongedame, beschouw jij de aanwezigheid van die rondemissen op het podium als een flagrante schending van het VN-verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie jegens vrouwen’, dat de lidstaten verplicht de volledige ontplooiing en ontwikkeling van vrouwen te bevorderen?

Niemand? Echt niemand?

Misschien moet ik mijn lezers toch eens wat zorgvuldiger selecteren.

Of wordt ook hier weer bevestigd dat een kleine groep Social Justice Warriors, eeuwig zeurend en zeikend over zaken als discriminatie, seksisme en ongelijkheid, de gang van zaken voor een veel grotere groep die er heel andere gedachten op nahoudt – sterker nog: die het onrecht in dit geval totaal niet herkent omdat ze slechts leuke meiden zien die leuke wielrenners een paar zoenen geven – met uitermate agressief gedrag meent te kunnen bepalen?

Ik vrees van wel. Tegen het manwijf legt de wijfman het helaas steeds vaker af.

***

Wij danken Rob Hoogland en De Telegraaf voor de toelating tot overname van deze column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *