ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1293 Homo Crit – 't Scheldt

1293 Homo Crit

Maatjes

Zoo verwelkomt nieuwe mensapen:
Bart en Nabilla

In haar nooit aflatende ijver om de aantrekkingskracht van de pandaloze Antwerpse Zoo te vergroten, heeft de pers- en communicatiefreule Ilse Segers een vermetel plan bekokstoofd.

Ter promotie van de gloednieuwe Mensapenvallei heeft ze het alfamannetje Bart DW en het wonderwijfje Nabilla AD in avant-première uitgenodigd om de buitenspeeltuin voor primaten uit te proberen.

In een promovideo op het ritme van een stevige beat haalt den Bart halsbrekende acrobatische toeren uit, tot en met een koprol, onder het goedkeurend maar enigszins ramadan-moeë oog van het vrouwtje dat door de Apenplaneet is uitgestuurd om te waken over Dierenwelzijn.

Op het einde van het filmpje reikt zij hem een worteltje aan waar hij enthousiast aan begint te knabbelen, terwijl zij node toekijkt. Ha ja, de zon is nog niet onder. No food, no drinks, no seks. Maar Dierenwelzijn heeft het wijfje wel goed begrepen. Ze begint haar partner toegewijd en uitgebreid te vlooien.

Homo Criticus fronste het voorhoofd bij het zielige tafereeltje waartoe Bart (en een acrobaat) en Nabilla zich lieten overhalen, maar anderen kregen er blijkbaar het apezuur van. Enkele reacties. ‘Kan hij soms daar niet blijven? Perfecte plek voor een NVAap!!!’ ‘Na WO2 hebben ze de collaborateurs ook in de Zoo van Antwerpen gezet, de geschiedenis herhaalt zich.’ ‘Nabila marginale marokkaanse aap’.

Homo Criticus censureert niet. Elke gelijkenis met bestaande personen is bovendien louter toevallig… Ook toevallig gelezen. In een Balinese tempel huizen makaken die toeristen vooral hun brillen afhandig maken. Maar die apen zijn doortrapte onderhandelaars. Een pindanoot voor uw bril? U zwanst zeker. Een zak vol crackers? Oké, we kunnen beginnen te marchanderen en te onderhandelen. Apen en politici… Zoek de verschillen.

Zoo verwelkomt nieuwe mensapen: Bart en Nabilla

In haar nooit aflatende ijver om de aantrekkingskracht van de pandaloze Antwerpse Zoo te vergroten, heeft de pers- en communicatiefreule Ilse Segers een vermetel plan bekokstoofd. Ter promotie van de gloednieuwe Mensapenvallei heeft ze het alfamannetje Bart DW en het wonderwijfje Nabilla AD in avant-première uitgenodigd om de buitenspeeltuin voor primaten uit te proberen.

In een promovideo op het ritme van een stevige beat haalt den Bart halsbrekende acrobatische toeren uit, tot en met een koprol, onder het goedkeurend maar enigszins ramadan-moeë oog van het vrouwtje dat door de Apenplaneet is uitgestuurd om te waken over Dierenwelzijn.

Homo Criticus

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *