ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1292 Hoogland – 't Scheldt

1292 Hoogland

…maar ben nog niet zover om de gedachten die mijn krankzinnige brein er dagelijks uit floept dan ook maar met niemand meer te delen. Ik ee’ ginne nagel oem on me gat te krabbe. 

En zo’n stukkie levert me toch nog wat op.
Affijn, Sylvie van Landuyt dus.

Zij oogt
als een frisse verschijning, vertelt in dat Standaard-verhaal

dat zij net als haar beide ouders, broer en zus doof is geboren, is er het levende bewijs van dat ook doven en slechthorenden zich een plaats in deze maatschappij kunnen verwerven, maar blijkt tevens in staat tot de volgende uitspraak.

Stel dat het mogelijk was te kunnen kiezen tussen een horend of een doof kind, dan zou ik geen minuut twijfelen en meteen voor een doof kind kiezen. Dat is voor mij zeer normaal,..terwijl een horend kind voor mij niet ’normaal’ zou zijn. Ik zou het uiteraard verwelkomen in mijn gezin, maar het zou toch anders zijn’. Huh?!

Lieve collegaatjes van De Standaard. Tof dat we tot een en hetzelfde concern behoren. Ik hoop jullie zo snel mogelijk te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij de Mediahuis-cursus ’Waarom drie managers er twee te veel zijn’, waar wij in Amsterdam veel van kunnen leren. De broeders en zusters van de NRC aan het Reauquain sluit ik uiteraard ook onmiddellijk in mijn armen. Maar ik heb wel alvast een vraag voor jullie: waarom lieten jullie dit onweersproken?

Redenen zat om een diepe buiging te maken voor mensen als Sylvie van Landuyt. Knap zoals zij zich ondanks haar handicap staande weet te houden. Dit is níet een van die redenen. „Doofheid is geen handicap, maar een verrijking voor de maatschappij”, durft Sylvie zelfs te zeggen. Ik ken heel wat doven die hun doofheid juist hun ergste vijand niet zouden gunnen. Sylvie, echter, gunt het haar kind. En ik maar denken dat egoïsme een typische kathedraalpisserseigenschap was.

Gratis tip, Standaard-collegaatjes! Voor de goede verstandhouding, weetjewel!

Als de wiedeweerga Stevie Wonder bellen voor een follow-up!

***

Wij danken Rob Hoogland en De Telegraaf voor de toelating tot overname van de column.

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *