ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1284 Homo – 't Scheldt

1284 Homo

Maatjes

Milieuvergunningsaanvraag
voor veeltepelmuizen

*

Terwijl Homo Criticus het woord typt, verschijnt een rode kronkellijn onder ‘veeltepelmuizen’. De spellingscontrole herkent het beestje niet. Maar Koen Metsu, de burgemeester van Edegem, kondigt wel een openbaar onderzoek aan van een milieuvergun-ningsaanvraag klasse 1 voor de veranderingen aan de universi-teitscampus. En daar komen dus veeltepelmuizen te wonen.

Homo Criticus verblijft niet in Edegem en heeft dus geen bezwaren en opmerkingen over de uitbreiding van het thermisch ingangsvermogen of de opslag van 5 000 liter gevaarlijke producten en die van 9 025 kilo gevaarlijke stoffen. Laat staan dat hij er de draagwijdte van snapt.

Misschien liggen de Edegemnaren zelf ook niet wakker van knal- en/plofgevaar. Maar als ze een even vruchtbare verbeelding hebben als uw dienaar, kunnen ze zich wel iets voorstellen bij de aangekondigde komst van een arsenaal beestjes.
Zoals: 135 veeltepelmuizen en 20 vleermuizen, 5 adders, 1 (niet-giftige) slang, 130 goudhamsters, 690 ratten/muizen, een verhuizing tot een totaal van 13 565 knaagdieren…
Krijg die in uwen hof !

Ach, met de moderne technologieën waarmee het mogelijk is om duizenden sombrero-dragers uit de Verenigde Staten te weren, zal het slechts een kleine moeite zijn om de beestenboel binnen de campus te houden. Misschien zelfs makkelijker dan om de studenten binnenshuis te houden.

Waar is de tijd van Annie M.G. Schmidt en haar burgemeester van Hogezande. Die tekende eendjes op de wanden. Koen Metsu daarentegen…

Homo Criticus

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *