ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1281 Homo 2 – 't Scheldt

1281 Homo 2

Maatjes

Och Here- och Arme-mans

Heeft uw Homo Criticus zich toch weer eens laten bedotten! Dacht hij bij het lezen van een artikel in De Frut eerst dat directrice Karin Heremans van het Atheneum van Antwerpen het licht had gezien met haar vaststelling dat ‘jongeren’ via sociale media, rappers, complot-profeten en andere stokebranden worden opgeroepen om zich af te keren van ongelovigen ofte kuffars.

‘Na de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center zagen we ook een grote polarisatie, maar toen was de impact van de sociale media nog niet zo groot’.

Flink toch van die madam die ook koppig het hoofddoekenverbod erdoor drukte. Zo dacht Homo Criticus. Maar dan gaat ze verder: ‘We moeten ophouden met de hele tijd over de islam te spreken als het over radicalisering gaat, want de islam is maar een kwart van het probleem’.

De fameuze sociale media beschuldigden haar prompt van een rondje islam-bashen, maar van meneer El Jafoufi van de islamitische studentenvereniging Mahara, krijgt ze lof voor haar ‘verbindend discours’. Al blijft hij erbij dat het hoofddoekenverbod in haar school de polarisering (onthouden: héél trendy woord!) in de hand heeft gewerkt. Och Here och arme, mevrouw Heremans.

In hetzelfde nummer van Gazet van Antwerpen werd Homo Criticus nogmaals verblijd met een dode mus. De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool pleit voor meer ongedoopte leerkrachten in katholieke basisscholen. Och, waarom niet? Peinsde Homo Criticus. Maar, ach, toen moest hij de blije reactie van Lieven Boeve, de grote goeroe van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, nog lezen. Hij zegt dat ook hij – godbetert – meer… moslimleerkrachten wil zien. Godzijdank mogen schoolbesturen daarover autonoom beslissen.

Homo Criticus

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *