ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1275 Homo II – 't Scheldt

1275 Homo II

Maatjes

Het gewicht van café Zeezicht

Café Zeezicht aan de Dageraadplaats in Antwerpen is dezer dagen wereldnieuws tot zelfs in Pakistan. De cafébaas is zo verbolgen over de moslimban van president Trump (die er geen is, maar een tijdelijk inreisverbod), dat hij weigert nog ‘Amerikaanse’ producten te verkopen/serveren tot de Potus tot inkeer komt. Geen Coca Cola dus, geen chips van Lays, geen bronwater van de Ardense Hete Bron waar Amerika iets te zeggen heeft.

Hulde! Zeker vanwege de honderden landgenoten die deze drank en spijs mee produceren. In België, want dacht die Joris dat frisdrank en chips per containerschip in Antwerpen belanden? En wat met zijn iPhone van Apple of zijn account op het smoelenboek van Mark Zuckerberg? Ook de frietenbakker van De Frieterij in de Boomgaardstraat blijkt een fan van de ban. Geen ketchup van Heinz meer dus. En voor de echte Trump-hater: u laat beter die Amerikaanse Weight Watcher maaltijden links liggen. Vreet liever uw kas op, dat scheelt ook enkele kilo’s.

Cartoonist Quirit vatte de ‘impact’ van de Zeezicht-actie treffend samen. Trump hoort aan de telefoon over de Amerika-ban, roept schuimbekkend ‘Wacht!’ en reikt met zijn vinger naar de rode knop om een atoombom te lanceren. En dat komt allemaal door het gewichtige bericht en het inzicht van café Zeezicht. Ach, cafébaas, blijf toch achter uwen toog. Daar hoort uwe praat thuis.

Homo Criticus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *